Güçlü bağışıklık için bu besinleri mutfağınızdan eksik etmeyin

Güçlü bağışıklık için bu besinleri mutfağınızdan eksik etmeyin
Her türlü hastalığa karşı güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak hastalık sürecini daha hızlı atlatmamıza yardımcı olur. Güçlü bir bağışıklık için sağlıklı ve dengeli bir beslenme çok önemlidir. İşte bağışıklık güçlendirici yiyecekler…

Özellikle kış aylarında bulaşıcı hastalıklardan bedenimizi korumamız oldukça önemli. Genel olarak taze sebze ve meyve tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirmenin bel kemiğini oluşturur. Kuvvetli bir bağışıklık hastalıkları daha kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır.

Genel olarak herkesin mutfağında bulunan ürünlerin doğru kullanımla birlikte sağlığınıza faydalarını arttırabilirsiniz.

İşte bağışıklık güçlendirici önemli besinler :

ZENCEFİL: İltihap önleyici bir yapıya sahip olduğu için vücudumuz üzerinde çok önemli bir etkisi olan zencefil aynı zamanda doğal bir ağrı kesicidir.

TURUNÇGİLLER: Diğer vitaminlere kıyasla virüs ve enfeksiyonlara karşı savaşan ve bağışıklığımızı güçlendirmek için tercih edilebilecek en önemli öğelerden olan C vitamini birçok besinde bulunuyor. Yüksek c vitamini için limon, portakal, kapya biber tüketebilirsiniz.

Meyve grubundan greyfurtu, ananası, çileği; Sebze grubundan ise domatesi, maydonozu, brokoliyi ve ıspanağı tüketebilirsiniz.

C vitamininin iyi bir antioksidan ve iyi bir enfeksiyon savar olduğunu unutmayın.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Demir içeren yapraklı sebzeler bizi hastalıklardan koruyacak en önemli minarellerden.

SÜT ÜRÜNLERİ: Kalsiyum, vücudun su dengesini sağlar, ödemi azaltır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Başta kemik sağlığı için çok önemli bir mineral olan kalsiyum kas ve sinir sistemine de doğrudan etki eden bir yapıya sahip.

DENİZ ÜRÜNLERİ: Sağlıklı bir vücudun hastalıklara karşı direnç göstermesini sağlayan en önemli öğelerden biri de Omega3’tür. Omega 3 için bolca deniz ürünü tüketebilirsiniz.

YOGURT, KEFİR: Yararlı bakterilerin insan sağlığı üzerindeki etki mekanizmaları saymakla bitmez. İçerdiği probiyotikler sayesinde bağışıklığı güçlendirmede kilit bir rol oynayan yoğurt, kefir gibi ürünler vücudumuza başka faydalar da sağlıyor.

YABAN MERSİNİ: Yaban mersini bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek antioksidan özelliklere sahip olan “antosiyanin” adı verilen bir “flavonoid” türü içerir.

KURUYEMİŞLER: Omega 3 ve omega 6 yağ asidindence de zengin olan kuruyemiş, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar.

YEŞİLÇAY: Yeşil çay içerdiği “kateşin” sayesinde antioksidan etki göstererek bağışıklık sistemini güçlendirir.

Güçlü bir bağışıklık için beslenmenin önemi büyük ama bununla birlikte düzenli uyku ve egzersizin önemini de unutmayın. Uzmanlar güçlü bir bağışıklık için haftada en az 150 dakika düzenli olarak egzersiz yapılmasını öneriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar