Gram altın rekor tazeledi, yatırımcılarını sevindirdi

Gram altın rekor tazeledi, yatırımcılarını sevindirdi
Gram altın, son günlerde uluslararası piyasalardaki ekonomik dalgalanmalara rağmen dikkat çeken bir performans sergiliyor.

Küresel piyasalarda ons altın, enflasyon endişeleri ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle değer kazanmaya devam ederken, gram altın da bu yükselişe paralel olarak önemli bir değer kazandı. Ons altın 2 bin 177 dolar seviyelerini görürken, gram altın 2 bin 420 liraya kadar yükseldi.

Bu yükselişin iç piyasada da etkileri hissediliyor. Kapalıçarşı'daki kuyumcularda hareketlilik gözlemleniyor. Fiyat artışlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Günay Güneş, "Altında son 10-15 gündür devam eden bir yükseliş trendi var. Orta Doğu'daki belirsizlik ortamı ve ABD Merkez Bankası'ndan gelen açıklamalar, altın fiyatlarının dalgalanmasında etkili oluyor. Vatandaşlar, enflasyondan korunmak amacıyla altına olan taleplerini artırıyor. Ülkemizde gram altın, uzun vadeli yatırım için tercih ediliyor. Kapalıçarşı'da has altının gram fiyatı 2 bin 420 lira, çeyrek altın 4 bin lira ve tam altın ise 16 bin liradan satılıyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar