Gram altın fiyatında yeni rekor

Gram altın fiyatında yeni rekor
ABD ekonomisindeki yavaşlama belirtileri ve Federal Rezerv yetkililerinin enflasyonla ilgili erken zafer açıklamaları, varlık piyasalarında dalgalanmaya sebep olurken, gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Federal Rezerv yetkililerinin enflasyonla mücadelede acele edilmemesi gerektiğine dair yaptığı açıklamalar, piyasalarda belirsizliğe yol açtı. Bu durum, ABD ekonomisindeki potansiyel bir yavaşlamanın resesyona dönüşüp dönüşmeyeceği endişeleriyle birlikte varlık fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu.

Tüm bu gelişmelerin ardından gram altın, günü tarihi bir rekora taşıyarak başladı: Bin 846 TL seviyelerine kadar çıktı. Şu an itibarıyla ise gram altın, bin 834 TL civarında işlem görüyor. Dünkü ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan gram altın, günü önceki kapanışın üzerinde, bin 825 TL seviyesinden tamamlamıştı.

Diğer altın türleri de aynı trendi takip ediyor. Çeyrek altın 3 bin 150 lira seviyelerinden işlem görürken, Cumhuriyet altını ise 12 bin 790 liradan alıcı buluyor.

Ayrıca, altının ons fiyatı da yüzde 0,2'lik bir artışla bin 985 dolardan işlem görüyor. Bu gelişmeler, altın piyasasında yatırımcıların yakından takip ettiği bir süreci işaret ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar