Penaltı düdüğü 4 kez çaldı! Galatasaray kazandı

Penaltı düdüğü 4 kez çaldı! Galatasaray kazandı
Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Göztepe'yi 3-2 mağlup etti. Zorlu maçta tam 4 penaltı kararı çıktı.
Galatasaray, Süper Lig''in 26. haftasında Göztepe''nin konuğu oldu.
 
Gürsel Aksel Stadyumu''nda oynanan zorlu mücadeleyi Galatasaray 3-2 kazandı. Karşılaşmada 2 Göztepe 2 de Galatasaray lehine penaltı kararı çıktı.
 
Galatasaray''a galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Victor Nelsson, 87. ve 90+9. dakikalarda penaltı vuruşlarından Bafetimbi Gomis kaydetti.
 
Göztepe''nin gollerini ise 45+1. ve 70. dakikalarda penaltıdan Cherif Ndiaye attı.
 
Bu sonucun ardından ligde 14 maç sonra galibiyet alan Galatasaray puanını 32''ye yükseltti, Göztepe ise 27 puanda kaldı.
 
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
90+9'' GOL - Bafetimbi Gomis bir kez daha penaltıdan bulduğu golle Galatasaray''ı öne geçiriyor.
 
87'' GOL - Bafetimbi Gomis, penaltıdan bulduğu gol ile skorda eşitliği sağlıyor.
 
77’ Alexandru Cicaldau''nun sol çaprazdan yaptığı vuruşta savunmada Wilker Angel''e çarpan top kornere çıkıyor.

70'' GOL - Ndiaye bir kez daha penaltı vuruşundan kaydettiği golle Göztepe''yi öne geçiriyor.

60’ İrfan Can Eğribayat''ın degajında top Mostafa Mohamed''e çarpıp Halil Dervişoğlu''na geliyor. Halil Dervişoğlu, bekletmeden Mostafa Mohamed''i görüyor ancak savunmada son anda Atınç Nukan araya girerek önemli bir müdahalede bulunuyor. Pozisyon bitiminde ise yan hakem ofsayt bayrağını Mostafa Mohamed için kaldırıyor.

53’ Erick Pulgar''ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Mostafa Mohamed penaltı noktası üzerinden kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci İrfan Can Eğribayat sağına giden topu yatarak kontrol ediyor.

50’ Halil Akbunar''ın sağ çaprazdan sol ayağıyla yaptığı vuruşta top farklı şekilde yandan auta çıkıyor.

46'' Karşılaşmada ikinci yarı başladı.

45'' Karşılaşmanın ilk yarısı eşitlikle sonuçlandı.

45'' GOL - N''diaye, penaltıdan kaydettiği golle Göztepe''ye beraberlik sayısını kazandırıyor.

35'' Berkan Emir''in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Inaki Pena çift yumrukla topu uzaklaştırıyor.

28’ Halil Akbunar''ın pasında Franco Di Santo, altıpasın solundan şutunu çekiyor ancak top yandan auta gidiyor.

19’ Galatasaray''da ceza sahası dışından topu alan Mustafa Muhammed bekletmeden kaleye gönderdi, top doğrudan kaleci İrfan''ın üzerine gitti.

3'' Victor Nelsson, Galatasaray''ı 1-0 öne geçiren golü kaydediyor.

1'' Karşılaşmada ilk düdük çaldı.

 
 

GOMIS GALATASARAY''I ADETA İPTEN ALDI

Cimbom''un 2-1 mağlup olduğu dakikalarda oyuna dahil olan Gomis müthiş bir performans ortaya koydu. Attığı 2 penaltı golünün yanında hücum bölgesindeki yaptıklarıyla taraftarı mest etti. Gomis''in bir şutu da penaltı gerekçesiyle incelemeye gitti. Maçın hakemi Arda Kardeşler pozisyonun penaltı olmadığını belirleyip pozisyonu iptal etti.

Galatasaray''da 2. Gomis dönemi yine gollerle başladı. Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi olan Fransız golcü Göztepe maçında takımını ipten aldı. Galatasaray''ın 2-1''lik geride olduğu dakikalarda oyuna giren Gomis, attığı 2 penaltı golüyle takımının maçtan 3-2 galip ayrılmasını sağladı.

74. DAKİKADA OYUNA GİRİP 2 GOL ATTI

Domenec Torrent, tecrübeli golcüyü maçında 74. dakikasında oyuna aldı. Oyuna girdikten sonra birçok pozisyona giren Galatasaray''da ileri uç hareketlenmeye başladı. Fransız golcü, attığı 2 penaltı golüyle Göztepe deplasmanından 3 puanla dönülmesini sağladı.

"NELER YAPABİLECEĞİMİZİ KANITLADIK"

Gomis galibiyetin ardından, "Bu akşam golleri Galatasaray aşıkları için attım. Türkiye''nin en büyük kulübü olan Galatasaray''ı, tekrar hak ettiği noktaya taşımak istiyoruz. Galatasaray adına gol attığım için çok gururluyum. Bu galibiyeti Omar''a armağan ediyorum. Yaşadıklarından sonra geri dönmesi çok önemliydi. İyi hissediyorum, takım oyununu güzel bir şekilde oynadık. Her şey mükemmel olmasa da neler yapabileceğimizi kanıtladık" açıklamasını yaptı.

 
TORRENT YÖNETİMİNDE İLK GALİBİYETİ GÖRDÜ
 
Galatasaray, görevinden ayrılan Fatih Terim''in yerine teknik direktörlük görevine getirilen Domenec Torrent yönetiminde çıktığı 5 lig maçında da galibiyet göremedi. Sarı-kırmızılı takım, İspanyol teknik adam idaresinde ligde oynadığı Atakaş Hatayspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarını kaybederken, Aytemiz Alanyaspor ve Yukatel Kayserispor ile de berabere kaldı.
 
59 MAÇIN 34''ÜNÜ GALATASARAY KAZANDI
 
İki takım arasında geride kalan 59 maçtan 34''ünü Galatasaray, 12''sini Göztepe kazandı, 13 müsabaka da berabere sonuçlandı. Atılan gollerde de Galatasaray''ın Göztepe''ye 92-42 üstünlüğü bulunuyor. Takımlar arasında sezonun ilk yarısında İstanbul''da oynanan maçı Galatasaray, 2-1 kazanmıştı.
 
Galatasaray ile Göztepe, Süper Lig tarihinde İzmir''de 30. kez karşılaşacak. Geride kalan müsabakalarda Galatasaray''ın galibiyetlerde 15-9 üstünlüğü bulunuyor. İzmir''deki maçlarda Galatasaray 42, Göztepe ise 25 gol attı.
 
Taraflar arasında geride kalan 59 lig maçında en farklı skorları İstanbul''un sarı-kırmızılı ekibi elde etti. Galatasaray, 1978-1979 sezonunda İstanbul''da 6-1, 1959''daki ilk sezonda ise İzmir''de 5-0 galip geldi. Göztepe ise rakibi karşısında en fazla 2 farklı skorlar aldı.
 
İLK 11''LER
 
Göztepe: İrfan Can, Kerim, Dino, Atınç, Wilker, Berkan, Obinna, Soner, Halil, Cherif, Di Santo
 
Galatasaray: Pena, Omar, Taylan, Kerem, Babel, Mostafa, Erick, Ömer, Nelsson, Marcao, Halil

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar