Gözler Kılıçdaroğlu'na çevrildi: İşte konuşacağı tarih

Gözler Kılıçdaroğlu'na çevrildi: İşte konuşacağı tarih
CHP’de kurultayın ardından ilk Parti Meclisi toplantısı Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu’nun, Muharrem İnce’nin parti üyeliğinden istifa ederek yeni parti kurma hazırlıkları ile ilgili olarak partililere “birlik” mesajı vereceği ifade ediliyor.

CHP’de kurultayın ardından ilk Parti Meclisi toplantısı Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bayram sürecinde Antalya’da bulunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, MYK’ya son şeklini verdi.

CHP’nin 25-26 Temmuz tarihlerinde 37’nci Olağan Kurultayı’nda seçilen Parti Meclisi (PM), Cumartesi günü genel merkezde bir araya gelecek.

İlk Parti Meclisi ile başlayacak kurultay sonrası yeni dönemin Merkez Yönetim Kurulu’nda yer alacak isimler de merakla bekleniyor. MYK üyelerinden dört ismin PM’ye seçilememesi ve Kılıçdaroğlu’nun değişim isteği nedeniyle MYK’nin yarıya yakınının değişebileceği iddia edildi.

Birgün'de yer alan habere göre; bayram sürecinde Antalya’da yakın çalışma arkadaşlarını belirlediği öğrenilen Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sında Selin Sayek Böke, Ali Öztunç, Gamze Taşcıer’e yer verebileceği öne sürüldü.

CHP MYK’da Muharrem Erkek, Gamze İlgezdi, Gülizar Biçer Karaca, Bülent Kuşoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un yerlerini koruması bekleniyor. MYK üyesi Yunus Emre’nin ise görev alanının değişeceği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun en yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan ancak son dönem yönetiminde görev almayan Bülent Tezcan’ın genel sekreterlik görevine getirilmesi bekleniyor.

KÜRT RAPORU

CHP’nin bir diğer gündem maddesi ise Kürt Raporu olacak. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, Sezgin Tanrıkulu’ndan, Kürt Raporu’nu PM’ye yetiştirmesini istediği ifade edildi.

Tanrıkulu’nun ise bir yıllık çalışmasında sona geldiği ancak bugün akşam saatlerinde raporun PM’ye yetişip yetişmeyeceğinin netleşeceği bildirildi. Bu raporun PM’de oylanarak parti görüşüne dönüştürülebileceği dile getirildi.

KILIÇDAROĞLU "BİRLİK" DİYECEK

PM toplantısında bir açılış konuşması da yapacak olan Kılıçdaroğlu’nun, Muharrem İnce’nin parti üyeliğinden istifa ederek yeni parti kurma hazırlıkları ile ilgili olarak partililere “birlik” mesajı vereceği kaydedildi.

***

KADIN KURULTAYI PAZAR GÜNÜ

CHP’de 21 Mart’ta yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle 11 Temmuz’a, daha sonra da 9 Ağustos’a ertelenen Kadın Kolları Kurultayı Pazar günü gerçekleştirilecek. Bilkent Odeon’daki bu kurultay da seyircisiz ve sadece delegelerin katılımıyla yapılacak, sosyal mesafenin korunmasına, maske, dezenfektan kullanımına dikkat edilecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar