Gözaltına alınan Müyesser Yıldız'dan kimin şikayetçi olduğu ortaya çıktı!

Gözaltına alınan Müyesser Yıldız'dan kimin şikayetçi olduğu ortaya çıktı!
Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, haklarında başlatılan “askeri casusluk” soruşturması gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Müyesser Yıldız’a, yaptığı telefon görüşmelerini haberleştirmediği nedeniyle “askeri casusluk” suçunu işlediği suçlaması yöneltildi.

SORUŞTURMA NASIL BAŞLADI

OdaTV'nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, 2019 yılında Hulusi Akar'ın bulunduğu Milli Savunma Bakanlığı'nın şikayetiyle başlatıldı. Soruşturma kapsamında Yıldız'ın telefonu dört ay boyunca dinlendi.

SONUÇTA NE OLDU

Hulusi Akar’ın açtığı davanın sonucunda 5 Mart’ta mahkeme, Müyesser Yıldız’ı 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırdı, hükmün açıklanması da geriye bıraktı.

2011 yılında FETÖ’nün Odatv kumpasıyla aylarca hapis yatırılan Müyesser Yıldız, mahkemenin tazminat kararından 3 ay sonra, Hulusi Akar’ın şikayeti sonucunda bu sefer “askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alındı. 

Hükümete yakın Sabah’ın haberine göre,  Müyesser Yıldız, kişisel telefonunda yaptığı görüşmelerde, bir astsubayla konuşmasını yazmadığı için “askeri casusluk” suçlaması ile gözaltında.

15 Temmuz darbe girişiminin bilinmeyenlerini açığa çıkardığı için Hulusi Akar tarafından 250 bin Türk Lirası tazminat davası açılan Müyesser Yıldız, bu kez telefon konuşması yaptığı ve yazmadıkları nedeniyle yine Hulusi Akar’ın başında olduğu Milli Savunma Bakanlığı’nın şikayeti ile gözaltında.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar