Görüntülü aradı konuştu! Burak Yılmaz şampiyonluğu kiminle kutladı?

Görüntülü aradı konuştu! Burak Yılmaz şampiyonluğu kiminle kutladı?
Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille forması giyen milli futbolcumuz Burak Yılmaz, şampiyonluğa ulaştıkları Angers maçının ardından ailesini aradı.

Fransa'da Lille'in elde ettiği şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Burak Yılmaz, Angers maçının ardından annesini aradı ve sevincini onlarla paylaştı.

ANNESİYLE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTU

Annesiyle sahada görüntülü konuşan deneyimli golcü, duygusal anlar yaşandı. Burak Yılmaz, "Annecim, şampiyon olduk. (Christoph Galtier'yi göstererek) Anne bak hocam. Çok iyi oldu anne. Şampiyonuz! Canım, güzel ülkeme bu şampiyonluk armağan olsun. Babam nerede? Hadi öpüyorum." dedi.

Fransa Lig 1'i 83 puanla şampiyon olarak tamamlayan Lille'de, milli yıldızımız Burak Yılmaz, şampiyonluk ile ilgili Angers ile oynadıkları maç sonrasında açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz, "Çok gururluyuz. Fransa'da şampiyon olduk. Bizim için farklı bir duygu. Bütün ülkeme, canım ülkeme selam olsun. Bize "Bizim Çocuklar" dediniz. Desteklerinizi ve dualarınızı esirgemediniz. Biz buradaki görevimizin farkındaydık. Çok şükür ki mahcup olmadık" ifadelerini kullandı.

GEÇEN HAFTA NE OLMUŞTU?

Fransız Canal + Televizyonu, 37. haftada 0-0 tamamlanan Lille - St. Etienne maçı sonrası koridor görüntülerini yayınlamıştı. Görüntülerde, Burak Yılmaz'ın Saint Etienne beraberliğinin ardından takım arkadaşlarını, "Endişelenmeyin, gelecek hafta biz şampiyon olacağız! Göreceğiz, göreceksiniz. Biz şampiyon olacağız, herkese karşı biz olacağız!" sözleriyle motive ettiği görülmüştü.

10 YIL SONRA GELEN ZAFER

Bu sonuçla ligi 83 puanla lider tamamlayan Lille, 10 yıl sonra yeniden şampiyonluğa ulaştı. Kuzey ekibi, tarihinin ise 4. şampiyonluğunu elde etti.

EN SKORER İSİM BURAK

Ligde bu sezon çıktığı 28 maçta 16 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımının en skorer oyuncusu oldu. Yusuf Yazıcı'nın 32 karşılaşmada 7 ve Zeki Çelik'in 29 maçta 3 golü bulunuyor.

64 GOLÜN 38'İ TÜRK OYUNCULARDAN

Bu sezon Lille formasıyla 28 resmi müsabakaya çıkan Burak Yılmaz, attığı 16 gol ve yaptığı 5 asistle tarihi zaferin başrolleri arasında bulunuyo. Zeki Çelik ise 29 maçta 3 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Özellikle Avrupa'da fırtına gibi esen Yusuf Yazıcı ise ligdeki şampiyonluk yarışına 32 maça sığdırdığı 7 gol ve 4 asistle katkı sağladı.

BURAK YILMAZ SADECE RONALDO'YU GEÇEMEDİ

Angers'ı son maçta 2-0 deviren Lille'de ikinci golü atan Burak Yılmaz, Ligue 1 tarihinde bir sezonda en fazla gol kaydeden Türk oyuncu oldu. Ayrıca tecrübeli oyuncu, 2007-08'den sonra Avrupa'nın 5 büyük liginde 16 gol atan ilk Türk futbolcu oldu.

Burak Yılmaz, Avrupa'da 35 yaş üstü oyuncular arasında sadece Cristiano Ronaldo'yu geçemedi. Ronaldo sezonu 29 golle tamamlarken Burak Yılmaz gol kaydetti. Ibrahimovic ise 15 kez gol sevinci yaşadı.

Kaynak: Hürriyet/NTV

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar