Görevli koronalı çıktı! 200 kişi karantinada

Görevli koronalı çıktı! 200 kişi karantinada
Eskişehir'de bir apartman görevlisinin korona virüs testi pozitif çıktı. 5 bloktaki yaklaşık 200 kişi karantinaya alındı.

Görevli koronalı çıktı! 200 kişi karantinada

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Şirintepe Mahallesi’ndeki apartman görevlisinin korona virüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. 

Tepebaşı'na bağlı 50 bin nüfuslu Şirintepe Mahallesi’ndeki 5 bloklu Havacılar sitesinin görevlisi önceki gün yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitti. Yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan 35 yaşındaki apartman görevlisi tedavi altına alınırken, Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı filyasyon ekibince çalışma başlatıldı. Yapılan incelemenin ardından sitede oturan ve temaslı olabileceği değerlendirilen 50 dairedeki yaklaşık 200 kişi Tepebaşı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 günlük karantinaya alındı. Ekipler, karantinaya alınan site sakinlerinden 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlara da Covid-19 testi yaptı.

Maske takmanın zorunluğu olduğu kentte günlük yaklaşık 40 olan Coronavirus vakaları, son 1 ayda 150'ye kadar yükseldi. Özellikle Odunpazarı ilçesine bağlı Emek, 71 Evler ve Huzur mahallelerinde yoğunlaşan vakalar nedeniyle çok sayıda ev karantinaya alınırken, 900’ü evlerinde bin 200 kişinin Coronavirus tedavisi gördüğü belirtildi. Öte yandan kentte mart ayından bu yana Coronavirus nedeniyle 61 kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar