Görenler gözlerine inanamadı: Bu kuşun yarısı dişi yarısı erkek

Görenler gözlerine inanamadı: Bu kuşun yarısı dişi yarısı erkek
Kolombiya'da bulunan Don Miguel Doğa Parkı'nda kuşbilimci John Murillo yarısı dişi yarısı erkek bir bal kuşu keşfetti. Kuşu görenler gözlerine inanamadı.

Kolombiya'nın Manizales kentindeki Don Miguel Doğa Parkı'nda amatör kuşbilimci John Murillo, yeşil bal kuşlarından birinin sol tarafındaki tüylerinin yeşil, sağ tarafındaki tüylerinin ise mavi renkte olduğunu keşfetti.

Bu benzersiz durumu Yeni Zelanda'daki Otago Üniversitesi'nden Zooloji Profesörü Hamish Spencer ile paylaşan Murillo, bu durumun 100 yıldan uzun süredir kayıtlara geçen ilk çift cinsiyetlilik vakası olduğunu belirtti.

q1.jpeg

Prof. Spencer, çift cinsiyetliliğin genellikle farklı cinsiyetlere sahip kuş türlerinde görüldüğünü ancak bu durumun, kuşlarda bir tarafın erkek, diğer tarafın dişi olabileceğini gösterdiğini söyledi.

qw.jpg

İki yanlı çifte cinsiyetliliğin, vücuttaki hormon farklılıkları yerine kromozom yapısından kaynaklandığını belirten Spencer, bu durumun daha önce böcekler, kabuklular, örümcekler, kertenkeleler ve kemirgenler gibi birçok hayvan grubunda gözlendiğini ifade etti.

q3.jpeg

Don Miguel Doğa Parkı'nda 21 ay boyunca gözlemlenen bu benzersiz kuş, diğer bal kuşlarından davranış açısından farklılık göstermese de beslenme noktasına gelen diğer kuş türlerine izin vermemesi dikkat çekti.

Bu davranışın nedeni ise henüz tam olarak bilinmiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar