Google'dan sürücüler için devrim gibi navigasyon özelliği: Ne tüneller engel olacak ne de internetin çekmediği yerler

Google'dan sürücüler için devrim gibi navigasyon özelliği: Ne tüneller engel olacak ne de internetin çekmediği yerler
Teknoloji devi Google, Haritalar uygulamasında sürücülerin konforuna konfor katacak büyük özelliği duyurdu. İşte detaylar...

Google Haritalar, son güncelleme ile Bluetooth işaretleri desteğini ekleyerek navigasyon ve trafik bilgisini yer altı bölgelerinde daha etkili hale getiriyor. Bu özellik, özellikle GPS sinyallerinin ulaşamadığı tüneller veya uydu alanlarının erişemediği yerlerde kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor.

googleacxnzx.jpg

xWised.com.tr'de yer alan habere göre, Google Haritalar'ın bu özelliği Waze'den benimsemesini içeriyor. Bluetooth işaretleri veya Waze Beacons olarak da adlandırılan bu teknoloji, kullanıcının cihazına tek yönlü bir sinyal gönderen, pil ile çalışan, düşük enerjili mikrodenetleyici donanımlarını içeriyor.

googlealsd.webp

Bu işaretler, özellikle büyük şehirlerde, örneğin New York City, Paris, Sydney ve Rio gibi yer altında yerleştirildi. Waze, Bluetooth işaretlerini ilk olarak 2016 yılında tanıttı.

Bu özellik, Google Haritalar'ın Android sürümünde geniş bir kullanıcı kitlesine sunulmuş durumda, ancak şu an için iOS sürümünde bulunmamakta.

googlee.jpg

Bluetooth işaretleri özelliği varsayılan olarak etkin değil, ancak kullanıcılar Ayarlar > Navigasyon Ayarları > Sürüş Seçenekleri bölümünden kolayca etkinleştirebilirler.

Bu güncelleme, Ekim 2023'te bazı beta ve diğer kullanıcılarda görünmeye başlamıştı, ancak şimdi ana sürümde kullanılabilmekte.

googlelnczxc.png​​​​​​​

Google Haritalar'ın bu güncellemesi, kullanıcıların özellikle çok şeritli ve çıkışlı tünellerde daha rahat navigasyon yapmasını sağlayarak genel kullanıcı deneyimini artırmayı amaçlıyor.

Bu güncelleme, Google Haritalar'a eklenen diğer özelliklerle birlikte, EV şarj bilgileri, yapay zeka yetenekleri ve Immersive View gibi yenilikleri içeriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar