Google'dan muhteşem yenilik: Safari'deki en çok sevilen özellik Chrome'da!

Google'dan muhteşem yenilik: Safari'deki en çok sevilen özellik Chrome'da!
Milyonlarca kullanıcıya sahip popüler arama motoru Google bünyesindeki Chrome'a, Apple Safari’de bulunan bir özellik geldi.

Shift Delete'nin aktardığına göre; Safari’de uzun zamandır bulunan bir özellik sonunda Chrome uygulamasının iOS sürümüne de geldi.

Chrome’un iPhone’da zaten bölünmüş çubuk tasarımı var. URL üstte görünürken, alttaki araç çubuğu ileri/geri, Yeni Sekme (çeşitli arama seçenekleri (Lens, Gizli ve ses) için uzun basabilirsiniz), Sekme Değiştirici ve üç nokta menüsü (Bu menü tam bir alt sayfa olarak açılır, Sekme Izgarası da Android ile karşılaştırıldığında oldukça farklıdır.)45.jpg

Değiştirmek için Chrome uygulamasında URL’ye uzun basarak “Adres Çubuğunu Alta/Üste Taşı” seçeneklerini kullanmanız yeterlidir. Ayrıca ayarlar kısmından adres çubuğu kısmına gelerek de bunu ayarlayabilirsiniz. iOS tarayıcısı ayrıca yakın zamanda Google Şifre Yöneticisine kısayol görevi gören 1×1 ana ekran widget’ını da kullanıma sundu.

Google, bunun Chrome için “çok talep edilen bir özellik” olduğunu ve “insanların ellerinin ve cihazlarının boyutlarına bağlı olarak farklı adres çubuğu konumlarını tercih ettiğinin” farkında olduğunu söylüyor. Tabii ki, şimdi soru bunun Android’e gelip gelmeyeceği olacaktır. 2016 yılında Google, adres çubuğunu (sekme değiştirici ve taşma menüsüyle birlikte) ekranın alt kısmına taşıyan bir tasarımı test etmeye başladı.

123.jpeg

Bu alt arama çubuğunu Chrome’un iPhone için Safari’ye bir yanıtı olarak açıklayabiliriz. iOS sahiplerinden gelen geri bildirimler, tek elle kullanıma ve erişilebilirliğe büyük ölçüde yardımcı olacağı için bu değişikliğin Android’e gelmesini sağlayabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar