Google'dan eğitime tam destek! Öğrencilere rehberlik edecek...

Google'dan eğitime tam destek! Öğrencilere rehberlik edecek...
Milyonlarca kullanıcıya sahip popüler arama motoru Google, eğitim odaklı yeni özellikler; matematik, fizik ve geometri sorularını çözmeye odaklanıyor. İşte detaylar...

Google, öğrencilere yönelik olarak Google Arama ve Google Lens üzerinde yeni özelliklerini duyurdu. Bu güncelleme ile kullanıcılar, geometri, fizik ve matematik sorularını çözmekte daha fazla yardım alabilecekler. Google Arama üzerinden trigonometri ve matematikle ilgili problemleri arama çubuğuna yazarak veya Lens ile fotoğraf çekerek adım adım çözümlerine ulaşabilecekler.

2.webp

GOOGLE ARTIK ÖĞRETMEN OLDU

Yeni özellik, problemlerin çözümünü adım adım göstererek öğrencilere rehberlik ediyor ve adeta bir öğretmenin rolünü üstleniyor. Ayrıca, metin halindeki soruları da çözebilme yeteneği sayesinde öğrenciler, sorularını arama çubuğuna yazarak hızlı bir şekilde çözümlerine ulaşabilecekler.

Google'ın bu yeni özellikleri, öğrencilerin matematik ve fen bilimleriyle ilgili konularda daha etkili bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu adım, teknolojinin eğitim alanındaki rolünü genişleterek öğrencilere daha interaktif ve kişiselleştirilmiş bir öğrenme deneyimi sunma hedefini yansıtıyor.

3.webp

1.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar