Google resmen fişini çekiyor! Geri sayım başladı

Google resmen fişini çekiyor! Geri sayım başladı
Google, hizmetlerini yeniden yapılandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ABD'deki kullanıcılar için sonlandırılan Google Podcasts uygulaması, çok yakında küresel olarak kapatılacak. Podcasts uygulamasındaki tüm içerik ve hizmetler, artık YouTube Music'e entegre edilecek. Bu adımın ardından Google Podcasts'in sona erdirileceği belirtildi.

Google, Podcasts uygulamasıyla ilgili destek makalesinde çeşitli güncellemeler gerçekleştirdi. Buna göre, uygulamanın Haziran ayından itibaren "Amerika Birleşik Devletleri dışındaki kullanıcılar" için artık erişilemez olacağı belirtildi. Kullanıcılar, uygulamadaki verilerini dışa aktarma seçeneğine sahip olacaklar.

Google, podcast aboneliklerini ve dinleme geçmişlerini dışa aktarmaları için kullanıcılara 29 Temmuz'a kadar ek süre tanıyacak. Bu tarihten sonra, herhangi bir podcaste erişim mümkün olmayacak. Google'ın bu kararı, Nisan ayında Podcasts uygulamasının Android, iOS ve web desteğinin sona ermesinden sonra geldi.

google1.webp

Teknoloji devi, kullanıcıları Google Podcasts uygulaması yerine YouTube Music'e yönlendirmeye başladı. Ancak, YouTube Music henüz yeni bölüm bildirimleri ve "oynatıldı" işareti gibi bazı önemli özelliklere sahip değil. YouTube Music'in özel bir podcast uygulaması olmadığını ve birçok özelliğe sahip olmadığını belirtiyorlar. Google, bu süreçte YouTube Music'in geliştirileceğine dair söz verdi, ancak şu ana kadar büyük bir güncelleme yapılmadı.

Kapatmanın bölge bölge mi yoksa bütün dünyada aynı anda mı gerçekleşeceği şimdilik belli değil.

google2.jpg

PODCAST NEDİR?

Podcast, abone olan kullanıcıların cihazlarına hazırlanması ve dağıtılması süreci olarak tanımlanır. Aynı zamanda sesli blog olarak da bilinen podcast, bölümler halinde sunulur ve her bölümde farklı konular ele alınır. Podcast, radyo ve televizyon programcılığının yeni nesil bir versiyonu olarak kabul ediliyor.

Podcast kelimesi, Apple'ın tescilli markası iPod kelimesindeki 'Pod' (küçük kapsül anlamına gelen) ve 'Broadcast' (yayın anlamına gelen) sözcüklerinden oluşur. İlk olarak iPod için geliştirilen podcast'ler, günümüzde yalnızca iPod'lar için değil, geniş bir platformda kullanılılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar