Google İmamoğlu'nu 'eski başkan' yaptı: Sebebi ortaya çıktı

Google İmamoğlu'nu 'eski başkan' yaptı: Sebebi ortaya çıktı
İBB Başkanı İmamoğlu hakkında Google'dan arama yapılınca "Eski belediye başkanı" unvanı çıkıyor. Bu gece meydana gelen sözkonusu değişikliğe İmamoğlu, Erdoğan'ın sözlerine atıfla tepki gösterdi. Değişikliğin sebebi ise belli oldu.

GOOGLE İMAMOĞLU'NU 'ESKİ BAŞKAN' YAPTI!

Popüler arama motoru Google, bugün gece saatlerinde yaptığı bir değişiklikle gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Google''a yazıldığında "Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" unvanı yazıldığı görülüyor.

Bu değişimin sebebi ise merak konusu oldu. İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla olaya ilişkin tepkisini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın sözlerine atıfla dile getirdi ve "I speech kürsü" dedi.

Erdoğan, 3 yıl önce katıldığı Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi''ndeki konuşmasında moderatörden kürsüde konuşma yapmak istemişti. Ancak Erdoğan, "I speech kürsü" deyince moderatör anlamamıştı.

GOOGLE''DAKİ İMAMOĞLU DEĞİŞİKLİĞİNİN SEBEBİ NE?

Google, bilgileri Wikipedia adlı siteden elde ediyor. Bu sitedeki bilgileri ise akredite editörler oluşturuyor. Wikipedia''daki bilgilerde yapılan değişiklik de Google, bilgileri buradan sağladığı için ilgili aramalara yansıyor. İmamoğlu''nun aramalarda "Eski İstanbul Belediye Başkanı" olarak çıkmasının sebebinin Wikipedia''da yapılan değişiklik sonucu meydana geldiği düşünülüyor.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun Yüksek Seçim Kurulu başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karar, TCK Madde 53''e dayandırıldı. Madde 53, belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma anlamına geliyor. Eğer karar temyizde kesinleşirse İmamoğlu, belediye başkanlığından alınacak. Kararın istinaf ile Yargıtay yolu açık.

İmamoğlu''na verilen ceza muhalefetin tepkisini çekerken iktidar da eleştirilerin odağına yerleşti. İkitdar ''yargı kararına saygı duyulması gerektiği'' ve ''yüksek mahkeme yolu açık'' şeklinde iki başlık üzerinden tepki veriyor. Muhalefet ise Erdoğan''a verilen siyasi yasak kararını hatırlatıp ''demokrasi'' vurgusu yapıyor.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "Karar siyaseten yanlış'' demek, hukuk devletinde olmaz. İstinaf ve Yargıtay onadığı anda görevden alırım" demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar