Google düğmeye bastı son 48 saat kaldı: Hesaplarını kontrol etmeyen yandı

Google düğmeye bastı son 48 saat kaldı: Hesaplarını kontrol etmeyen yandı
Teknoloji devi Google, önceden duyurduğu kararının hayata geçirilmesine için geri sayımı başlattı. Milyonlarca kişiyinin kullanıcı hesapları için son 48 saat kaldı...

Google, güvenlik tedbirleri kapsamında aldığı kararı hayata geçirmek üzere geri sayım başladı. Teknoloji devi, kullanıcı verilerine izinsiz erişimi önlemek amacıyla etkin olmayan hesapları silme kararı almıştı ve bu kararı uygulamak üzere hazırlıklara başladı.

Son iki yıldır kullanılmayan Gmail hesapları, beraberinde bağlı bulunan Google Drive, Dokümanlar, Takvim, Meet ve Google Fotoğraflar uygulamalarındaki tüm içerikle birlikte, bu cuma gününden itibaren silinecek.

Google, kullanıcılara hesaplarının silinmesiyle ilgili çeşitli bildirimler göndereceğini belirtmişti. Bu sayede kullanıcılara giriş yapmaları için zaman tanıyacak ve hesaplarını tamamen kaybetmelerini önlemeye çalışacak.

g1.webp

BU HESAPLAR BÜYÜK RİSK ALTINDA

Google, mayıs ayında, kullanıcıların bilgilerini olası dolandırıcılardan koruma stratejileri üzerinde çalıştığını duyurarak güvenlik politikalarını güncelledi.

Google'ın politika güncellemesinde şu ifadeler yer aldı:

Bir hesap uzun bir süre kullanılmazsa, tehlikeye girmesi muhtemeldir. Bu, genellikle unutulan veya gözetimsiz bırakılan hesapların ele geçirilmesine yol açabilir.

Bu hesaplar, iki faktörlü kimlik doğrulamasının kurulmamış eski veya tekrar kullanılmış şifrelere sahip olabilir ve kullanıcı tarafından daha az güvenlik kontrolüne tabi tutulabilir.

Google, bu hesapların ele geçirilebileceğini ve spam, kimlik hırsızlığı gibi kötü amaçlı içeriklerin yanı sıra kullanılabileceği uyarısında bulunuyor.

g23.png

GÜVENLİK ÖNLEMİ AMAÇLI

Google'dan Ruth Kricheli, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, bu değişikliğin kullanıcıları spam, kimlik avı dolandırıcılığı ve hesap ele geçirme gibi güvenlik tehditlerinden korumanın zorunlu olduğunu belirtti.

Kricheli, "Hesaplar genellikle savunmasızdır ve bir hesap ele geçirildiğinde, kimlik hırsızlığından istenmeyen ve hatta spam gibi kötü niyetli içeriğe kadar her türlü amaçla kullanılabilir" ifadelerini kullandı.

g3.jpg​​​​​​​

BU HESAPLAR İÇİN GEÇERLİ OLMAYACAK

Ruth Kricheli, güncellenen politikanın yalnızca kişisel hesapları etkileyeceğini ve okul veya iş hesapları için geçerli olmayacağını vurguladı. Eski hesaplarından erişim kaybetmek istemeyen kullanıcılar, e-posta göndererek, gelen bir e-postaya göz atarak, Google arama aracını kullanarak veya bağlı hesaplarından YouTube videolarını izleyerek kendilerini koruyabilirler.

HESABINIZ SİLİNSİN İSTEMİYORSANIZ BUNU YAPIN

Kullanıcılar dosyalarını kaydetmek istemezlerse hesap verilerini dışa aktarmak için Google Paket Servisi'ni indirmelidirler.

Yenilenen politika sonrasında, Google hesabınızın silinmesini istemiyorsanız, en az iki yılda bir oturum açmanız yeterli olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar