Google binlerce çalışanının internet erişimini devre dışı bıraktı

Google binlerce çalışanının internet erişimini devre dışı bıraktı
Google, siber saldırı riskini azaltmak amacıyla binlerce çalışanının internet erişimini devre dışı bıraktı.

Google siber saldırı riskini azaltmak için yeni bir yöntem deniyor. Pilot uygulama için ilk etapta 2 bin 500 çalışanın internete erişimi devre dışı bırakıldı.

İlerleyen dönemde bazı çalışanlar için root erişimi de kısıtlanacak, yani bilgisayarlarına yazılım yükleyemeyecek veya yönetici komutlarını çalıştıramayacaklar. İnternet erişimini kaybetmekten çekinmeyen tüm Google çalışanları pilot uygulamaya gönüllü olarak katılabilecek. Bu deneyin temel sebebi “Google çalışanlarının sık sık siber saldırıların hedefi olması.” Tahmin edilebileceği üzere internet erişiminin olmaması, bir siber saldırının başarılı olma olasılığını önemli ölçüde azaltıyor. Ancak Google’ın işi oldukça zor. Zira bu yılın başlarında yaptığı 12 bin işten çıkarmanın ardından bile dünya genelinde 178 bini aşkın çalışanı bulunuyor.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Google, “Ürünlerimizin ve kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak en önemli önceliklerimizden biri. Dahili sistemlerimizi kötü niyetli saldırılara karşı güçlendirmenin yollarını düzenli olarak araştırıyoruz” diyor.

Geçen yıl, kritik altyapıyı hedef alan siber saldırılar önemli ölçüde arttı ve işletmelerin her an hedef alınacakmışçasına hazırlıklı olmaları gerekiyor. Tabii Google da bir istisna değil. Bu kapsamda şirket, çalışanlarının çok faktörlü kimlik doğrulama kullanmasını da uzun süredir şart koşuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar