Goldman Sachs'ın net karı ilk çeyrekte artış gösterdi

Goldman Sachs'ın net karı ilk çeyrekte artış gösterdi
Goldman Sachs, ABD'nin önde gelen bankalarından biri olarak yılın ilk çeyreğine dair sağladığı net kar ile dikkatleri üzerine çekti. Bankanın net karı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28'lik bir artışla 4,1 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Goldman Sachs, yılın ilk çeyreğine dair finansal raporunu kamuoyuyla paylaştı. Bankanın açıkladığı bilgilere göre, net karı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 artarak 4,1 milyar dolara yükseldi. Bu, 2023'ün aynı dönemindeki net kar olan 3,2 milyar dolardan önemli bir artışı temsil ediyor.

Goldman Sachs'ın hisse başına karı da geçen yıla göre belirgin bir yükseliş gösterdi. 2023'ün ilk çeyreğinde 8,79 dolar olan hisse başına kar, bu yılın aynı döneminde 11,58 dolara çıktı.

Bankanın ilk çeyrekte elde ettiği gelir de önemli ölçüde arttı. Gelir, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla 14,2 milyar dolara ulaştı. 2023'ün birinci çeyreğinde ise bu rakam 12,2 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Goldman Sachs'ın ilk çeyrekteki gelirinin büyük kısmı, küresel bankacılık ve piyasalar gelirleri, yatırım bankacılığı ücretleri, sabit gelir, döviz ile emtia ve hisse senetlerindeki güçlü performansın etkisiyle oluştu ve toplamda 9,7 milyar doları buldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar