Goldman Sachs açıkladı! Yapay zeka 200 milyar dolara ulaşabilir

Goldman Sachs açıkladı! Yapay zeka 200 milyar dolara ulaşabilir
Küresel bankacılık devi Goldman Sachs , yapay zeka ile ilgili raporunu yayındı. Banka, küresel yapay zeka (AI) yatırımlarının 2025’e kadar 200 milyar dolara ulaşabileceğini bildirdi.

Goldman Sachs, üretken yapay zekanın büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğuna vurgu yaptı. Küresel işgücü verimliliğini artırabileceği belirtildi. Bankanın raporunda yapay zeka yatırımcılarının hızla arttığına dikkat çekildi. Yapay zekanın, ABD’nin GSHY’si üzerinde elektriğin keşfinden ya da kişisel bilgisayarların ortaya çıkışından daha büyük etkisi olabileceği aktarıldı.

Banka, yapay zeka yatırımlarının 2025 yılına kadar küresel olarak yaklaşık 200 milyar dolara ulaşabileceğini ifade etti. AI yatırımlarının ABD GSYİH’sinin yüzde 2,5 ile yüzde 4’üne ulaşabileceği kaydedildi. Yapay zekanın 2025-2030 yılları arasında ABD ekonomisi üzerinde anlamlı etkiye sahip olabileceği belirtildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü ( OECD ) de yapay zeka devriminin eşiğinde olunabileceğini bildirmişti. OECD, en yüksek otomasyon riski altında sınıflandırılan mesleklerin istihdamın yaklaşık yüzde 27’sini oluşturduğunu bildirdi. Raporda çalışanların 5’te 3’ünün gelecek 10 yıl içinde işlerini tamamen kaybedecekleri konusunda endişeli olduğu aktarılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar