Göbeğiniz canınızı sıkıyorsa bu reçeteyi uygulayın!

Göbeğiniz canınızı sıkıyorsa bu reçeteyi uygulayın!
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kadın, erkek herkesin şikayetçi olduğu göbek sorunu ile ilgili altın tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu FOX TV’de Çağla Şikel’in sunduğu programa konuk oldu.

Önemli açıklamaları ve tavsiyeleri ile dikkat çeken Müftüoğlu, günümüzdeki pek çok kişinin şikayetçi olduğu göbek sorunu ile ilgili bilgiler verdi.

‘Göbeğiniz canınızı sıkıyorsa bu reçeteyi uygulayın’ diyerek yapılacakları sıralayan Prof. Dr. Müftüoğlu öncelikli olarak yürüyüşün önemine vurgu yaptı. Günde en az yedi bin beş yüz atım atmamın gerekliliğine vurgu yapan Müftüoğlu, merdiven çıkmanın da çok önemli olduğunu söyledi.

ARALIKLI AÇLIK ÇOK ÖNEMLİ

En az 75 basamak merdiven tırmanması tavsiye eden Müftüoğlu, çömelerek yapılacak egzersizleri her güne yaymak gerektiğini de söyledi. Göbekten kurtulmak için tabağınızdaki yemeklerin 4’te 1’i arkadaşlarınız ile paylaşın diyen Müftüoğlu, aralıklı açlık yapmaya da değindi.

Haftada iki üç gün açlık kürü yapılmasının vücudun konfor alanından çıkması olarak değerlendiren Müftüoğlu, açlık küründe “kadınsanız 12-13 saat erkekseniz 14-16 saati aç geçirin” dedi.

Proteini atlamamak gerektiğini söyleyen Müftüoğlu, tavsiyelerine “yumurta, yağsız beyaz peynir ve kırmızı et tüketin, sebzeyi sevin tabağınızın 4’te 3’ü sebzelerden oluşsun, Şekere hayır deyin ve sadece tatlıyı tadın” diyerek devam etti. Müftüoğlu, unlu besinlere soğuk bakmak ve fırın ve pastanelere sık uğramamak gerektiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar