Giyim yardımı yetersiz! Sağlık Bakanlığı ne kadar ödüyor?

Giyim yardımı yetersiz! Sağlık Bakanlığı ne kadar ödüyor?
Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Çakmak, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarına verdiği kıyafet ve terlik yardımının yetersiz olduğunu söyledi.

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarına yönelik kıyafet ve terlik yardımının yetersizliğine dikkat çekti. Samsun'daki bir medikal mağazasını ziyaret eden Çakmak, gerçek fiyatları öğrenerek kamuoyuyla paylaştı.

Çakmak, yapılan açıklamada, "Sağlık çalışanları ve meslektaşlarımız, her yıl Aralık ayında Sağlık Bakanlığı tarafından iş kıyafeti, ayakkabı, terlik gibi malzemeler için ödenek gönderiliyor. Ancak bu yardımların yetersiz olduğunu defalarca dile getirdik. Gerçek fiyatları görmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir medikal mağazasını ziyaret ettik." dedi.

Çakmak, bir laboratuvar çalışanı önlüğünün fiyatının 400 TL olduğunu, ancak Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarına gönderdiği paranın 70 TL olduğunu belirterek, "Aradaki fark oldukça büyük. Bu durumun çözülmesi için Maliye ve Sağlık Bakanlığı'na resmi başvuruda bulunduk." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği yardımların gerçek maliyetleri karşılamadığını vurgulayan Çakmak, sağlık çalışanlarının hak ettikleri kaliteli malzemelere erişimlerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar