Gıda fiyatları için tarih verildi! Market fiyatları ne zaman düşecek?

Gıda fiyatları için tarih verildi! Market fiyatları ne zaman düşecek?
Temel gıdada KDV yüzdesinin 8'den 1'e indirilmesinin ardından bazı sorular gündeme geldi. Bu gelişmelerin ardından market fiyatlarında indirim yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, konu hakkında internet üzerinde araştırmalar hız kazandı.

Temel gıdada KDV'nin yüzde 8'den 1'e indirilmesinin ardından gözler market fiyatlarına çevrildi. Artan market fiyatları sonrası KDV'de yapılan indirim ile birlikte market fiyatlarında da indirim beklentisi oluştu. 

MARKET FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Gıda ürünlerindeki KDV'nin yüzde 8'den 1'e indirilmesine ilişkin düzenleme 13 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bu gelişmelerin ardından gıda ürünlerinde Pazartesi gününden itibaren toplamda yüzde 7'lik bir indirim yapılması bekleniyor.

Erdoğan konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Temel gıdada KDV yüzdesini 8'den 1'e indiriyoruz. Pirinç, makarna, et, çay, kahve, süt ve süt ürünleri yemeklik yağlar, şeker ve şekerli ürünler, kuruyemişler, bakliyat çeşitlerinde indirim gerçekleşecek. Gıda ürünlerindeki KDV'yi yüzde 1'e indiren düzenlemeyi yarın resmi gazetede yayımlıyoruz. Gıda ürünlerinde Pazartesi gününden itibaren toplamda yüzde 7'lik bir indirim yapılmasını bekliyoruz"

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİ NELERDİR?

Temel gıda ürünleri listesi şu şekilde:

* Peynir
* Zeytin
* Yumurta
* Çay
* Et
* Süt
* Pirinç
* Sebze ve meyveler
* Bakliyat ürünleri
* Protein ve yağ gibi besinler

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar