Gezi'den çıkan ağır cezalara tepkiler sürüyor: Birçok sanatçı ve siyasiden peş peşe açıklama

Gezi'den çıkan ağır cezalara tepkiler sürüyor: Birçok sanatçı ve siyasiden peş peşe açıklama
Gezi Parkı Davası'nda geçtiğimiz günlerde açıklanan ceza kararlarına tepkiler sürüyor. Mahkemenin müebbet hapis cezası verdiği Osman Kavala ve diğer isimleri yalnız bırakmayan çok sayıda sanatçı, siyasi ve ünlü isimden eleştiri ve destek mesajları geldi.

GEZİ CEZALARINA TEPKİ SÜRÜYOR: 'HAPSETMEYE DOYAMADILAR'

Gezi Parkı Davası''ndan çıkan ağır cezalara siyasilerin yanı sıra pek çok ünlü isimden de tepki geldi. Alınan karara tepki gösteren isimlerden bazılar ise şöyle:

Selda Bağcan: Bu karar hepimizi derinden yaraladı. Hiçbir delil olmaksızın yalan yanlış iftiralarla, böyle bir mahkûmiyet Cumhuriyet’in 100. yılına giderken çok ayıp oldu. Ben de üç kere hapse girdim. Bana da yapıldı. Hapsetmeye doyamadılar.

 Fazıl Say: Hür yaşamak, iyi insan olmak, güzel bir gelecek benim hayatımın anlamı belki. Bu kelimelerin altını doldurması bile zor. Düşünmesi bir ömür emek. Bugün benzer şeyler düşünmüş insanlarımızın haksızca cezalandırıldığını anladım. Tarifsiz üzgünüm.

Zülfü Livaneli: Kavala ve diğer arkadaşlar için olduğu kadar, ülke için de alarm zili çaldırıyor. Zaten duygusal olarak bölünmüş, kutuplaşmış durumda iken, yangına su yerine ateş püskürtülüyor. Önümüzde çok sert bir dönem var. Bütün dileğim bir an önce demokrasiye, hukuka ve barışa kavuşabilmek. Bu amaca ancak sen ben kavgaları bırakılıp bütün demokratik cephenin birleşmesiyle ulaşılabilir. Çok üzgünüm.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: Tamamen barışçıl bir eylemden 10 yıl sonra beraat edilen dosyaları tezgâhlayıp, hapis cezalarına çevirmek bu ülkeye yakışmıyor. Kin ve intikam alma amacıyla yapılan yargılamalarla haksız mahkûmiyet kararlarının verilmesi, iktidarın yargı üzerindeki baskısının sonucudur.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı: Hukukçu kimliğimle, dava sürecini başından sonuna kadar takip ettim. Mahkemelerin nasıl etki altına alındığını, bozulan kararların yerine yeni suçlar icat edilerek yeni yargılama süreçlerini, ceza verilmesi için siyaset organının nasıl bir çaba içine girdiğini gördüm” diye konuştu. Odabaşı, “Asıl hesaplaşma Gezi’de tavır alan milyonlarla” dedi ve ekledi: Çocukları Gezi’ye giderken çantalarına kumanya koyan annelerle, sokağında gazdan etkilenen gençlere limon veren esnafla, sabaha kadar Gezi’de nöbet tutan doktorlarla, bütün bir muhalefetle hesaplaşma.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar