Getir'den dev hamle: Alman rakibini satın aldı!

Getir'den dev hamle: Alman rakibini satın aldı!
2015 yılında Nazım Salur tarafından kurulan Getir, 7 yıldaki büyümesini yurt dışı operasyonlarıyla taçlandırdı. Aynı sektörde hizmet veren Alman rakibi Gorillas'ı 1.2 milyar dolara satın alan Getir, şimdi gözünü ABD pazarına dikmiş durumda.

GETİR'DEN BÜYÜK ADIM: ALMAN RAKİBİNİ SATIN ALDI!

Özellikle pandemi döneminde büyümesini hızlandıran hızlı teslimat şirketi, Türk merkezli kuruluşlar arasındaki yükselişine globale taşıma hazırlığında. Avrupa ve ABD operasyonlarında geçtiğimiz yıl başlayan şirket, pazardaki ciddi rakiplerini de kendi bünyesine katmaya başladı. Financial Times''ta yer alan haberde anlaşmanın pandemi döneminde start-up finansmanındaki patlamanın Avupa''nın 2 büyük kazananı olan Getir ve Gorillas''ı bir araya getirdiği, 2 şirketin 2020''den beri girişim sermayesi fonlarından 3 milyar dolardan fazla yatırım aldığı belirtildi.

 Uygulama üzerinden market hizmeti sunan pek çok start-up şirketi kapanırken Getir ile birlikte ABD merkezli Gopuff ve Almanya merkezli Flink sektörün büyük oyuncuları olarak kaldı. Varılan anlaşma sonrası 2020 yılında Gorillas''ın kurucularından biri olan Kağan Sümer''in şirketten ayrılması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar