Bakanlık'tan Fenerbahçe'ye 'Atatürk Stadyumu' engeli

Bakanlık'tan Fenerbahçe'ye 'Atatürk Stadyumu' engeli
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Tesislere Ad Verme Yönetmeliği" sebebiyle Fenerbahçe stadındaki isim değişikliği gerçekleşemeyebilir.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısında üyeler, oy birliği ile isim değişikliği yetkisini yönetim kuruluna verilmesini kabul etti.

Gelişme sonrası Fenerbahçe Stadı'nın Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi kesinleşti. Stadyumun ismi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gerekli izin aldıktan sonra resmileşecek.

Sporx'in haberine göre, resmi karar için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan onay alması gereken Fenerbahçe, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün "Tesislere Ad Verme Yönetmeliği'nde" yer alan maddeler, Sarı lacivertli kulübe engel olabilir.

İlgili maddeler şu şekilde;

"1- Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan, işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk'e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

2- Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk'e ilişkin adlar verilebilir."

ENGEL ÇIKABİLİR

İlgili maddelere göre İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu ismiyle bir stadyumun bulunması, Fenerbahçe'nin "Atatürk Stadyumu" hayalinin önüne geçebilir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar