Genç mühendis adaylarının kamikaze İHA'sı "Alfa Kurt" nokta atışı yaptı

Genç mühendis adaylarının kamikaze İHA'sı "Alfa Kurt" nokta atışı yaptı
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bünyesinde tasarlanan "Alfa Kurt" adlı kamikaze insansız hava aracının (İHA) testlerinde başarılı sonuçlar elde edildi.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Öztürk koordinatörlüğündeki proje ekibinin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle tasarlayıp prototiplerini ürettiği "Alfa Kurt"un testleri, Eskişehir'in İnönü ilçesinde gerçekleştirildi.

Öztürk, AA muhabirine, Türkiye'nin savunma sanayi teknolojilerine katkıda bulunmak amacıyla tasarımını ve üretimini yaptıkları kamikaze İHA'ların yük taşıma, hız ve menzil kapasitelerinin artırılması için yapılan çalışmalarda olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

08-nisan-04-ekim-15-aa-32548798.jpgÖğrencileriyle "Alfa Kurt"un 5 ila 7 kilogramlık kalkış testinden sonra kalkış ağırlığını 2,8 kilograma düşürerek saatte 120 kilometre hız ve en az 5 kilogram nitelikli mühimmat hedefine ulaştıklarını dile getiren Öztürk, "Türkkuşu Havacılık Eğitim Merkezi'nde uçağımızın gerekli kalkış iniş testleri, hız denemeleri yapıldı ve başarılı bir şekilde bütün testleri geçti. Hedefi vurmakla alakalı 8-9 sortilik deneme uçuşu gerçekleştirildi. Uçağımızın kamikaze görevine uygunluğu kanıtlanmış oldu. Hedefi ortalama 2 metre sapma payı ile nokta atışı yaparak tamamladık." dedi.

08-nisan-04-ekim-15-aa-32548800.jpg

Öztürk, kamikaze İHA'nın fiber ve ahşap malzemeden ürettiklerini, karbon ve gövdesini fiberden yaptıklarında savunma sanayisinde istenen 120 kilometre üzeri, 180 kilometreye kadar olan hızlara dayanıklı hale geleceğini anlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar