Genç kadın sosyal medyadaki güzellik algısını yıktı

Genç kadın sosyal medyadaki güzellik algısını yıktı
Genç kadın, sosyal medyadaki güzellik standartlarının gerçek hayattan farklı olduğunu ve insanları bu tür profillerle karşılaştırmamaları gerektiğini vurguladı.

Sosyal medyada geniş kitleye sahip olan bir influencer, son paylaştığı videoda özellikle kadınların kendilerini kötü hissetmemesi gerektiğini vurguladı. Videoda, "Vücudunuzu sevin, sosyal medya tamamen sahte" diyerek, insanların fotoğraf ve videolarda kullanılan efektlerle gerçeklikten uzaklaşarak zayıf veya güzel görünebileceklerini belirtti.

GÜZELLİK ALGILARINI YIKTI

Influencer, sosyal medyanın genellikle mükemmel ve kusursuz bir görüntüyü teşvik ettiğini ve bu durumun insanların kendilerini gerçeklikten uzak hissetmelerine yol açtığını ifade etti. Özellikle kadınlar üzerindeki bu baskının, özsaygıyı azaltabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle, insanların kendi bedenlerini sevmeleri ve kendilerine gerçekçi bir bakış açısıyla yaklaşmaları gerektiğini vurguladı.

ekran-resmi-2024-03-16-11-55-24.png

Sosyal medyanın filtreler, efektler ve makyaj gibi unsurlarla gerçeklikten uzaklaşmasının farkında olmanın önemine değinen influencer, herkesin benzersiz güzelliklere sahip olduğunu anlayarak bunu kutlamak gerektiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar