Gemini Genesis’in sahibi DCG’ye dava açtı

Gemini Genesis’in sahibi DCG’ye dava açtı
Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Gemini ile kripto kredi kuruluşu Genesis arasındaki tartışmalar devam ediyor. Kripto para borsası Gemini, Genesis’in ana şirketi olan DCG’yi dava etti.

Gemini ‘nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss Cuma günü yaptığı açıklamada, kripto para birimi firmasının, şirketin iflas eden birimi Genesis ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından Digital Currency Group ve CEO’su Barry Silbert’e karşı dava açtığını söyledi.

Kripto para borsası Gemini, Digital Currency Group ve kurucusu Barry Silbert’e dava açtı. Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss, Silbert’i “DCG ve Genesis’in alacaklılara karşı dolandırıcılığının mimarı ve beyni” olmakla suçladı.

Bu hamle, Winklevoss’un geçen hafta Silbert’e Gemini’nin Earn müşterilerine borçlu olduğunu söylediği 640 milyon doları derhal ödemesi ya da bir davayla karşı karşıya kalması için bir ültimatom vermesinin ardından geldi. Açılan davada şu ifadelere yer verildi:

Bu dava, DCG ve Silbert’in Gemini’ye yönelik yanlış, yanıltıcı ve eksik beyan ve ihmallerinin ve Davalıların Genesis’in Gemini’ye karşı dolandırıcılığını teşvik etme ve kolaylaştırmadaki rollerinin doğrudan bir sonucu olarak Gemini’nin uğradığı zarar ve kayıpların Davalılardan tazmin edilmesini amaçlamaktadır.

Winklevoss, Gemini Earn kullanıcılarının DCG’nin sahibi olduğu Genesis Global’de sıkışmış 1,2 milyar dolardan fazla varlıkla belirsizlik içinde kaldığını savundu. Gemini Earn, insanların üç taraflı bir sözleşmenin parçası olarak Genesis Global’e dijital varlıklarını ödünç vermelerine izin verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar