Gelecek Partisi'nden AKP'ye 'kayyum bedduası!'

Gelecek Partisi'nden AKP'ye 'kayyum bedduası!'
Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da kurucuları arasında bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanmasına tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, karara tepki olarak sosyal medyadan 'Vakıf Bedduası' paylaştı.

Ahmet Davutoğlu'nun da kurucuları arasında yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanmasının ardından karara Davutoğlu'na yakın isimlerden sert tepki geldi.

Kayyum kararına tepki gösterenler arasında Ahmet Davutoğlu'nun kurucu başkanlığını yürüttüğü Gelecek Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı da yer aldı.

Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atanmasına Twitter'dan tepki gösteren Abdullah Başcı, Kanuni Sultan Süleyman Vakfiyesi'nde yer aldığı ifade edilen "Vakıf Bedduası" isimli bir görsel paylaştı.

Başcı tarafından paylaşılan 'Vakıf Bedduası'nda şu ifadeler yer alıyor:

"Allah'a ve ahiret gününe inanan, güzel ve temiz olan Hazreti Peygamber Sallalahü Aleyhi Vesellemi tasdik eden, Emir, Bakan, küçük veya büyük herhangi bir kimseye, bu vakfı değiştirmek, bozmak, nakletmek, eksiltmek, başka bir hale getirmek, iptal etmek, işlemez hale getirmek, ihmal etmek ve tebdil etmek helal olmaz. Kim onun şartlarından herhangi bir şeyi veya kaidelerinden herhangi bir kaideyi bozuk bir yorum ve geçersiz bir yöntemle değiştirir, iptal eder ve değiştirilmesi için uğraşır, feshedilmesine veya başka bir hale dönüştürülmesine kastederse, haram üstlenmiş, günaha girmiş ve masiyetleri irtikâp etmiş olur. Böylece günahkârlar alınlarından tutularak cezalandırıldıkları gün Allah onların hesabını görsün. Mâlik onların isteklisi, zebaniler denetçisi ve cehennem nasibi olsun. Zira Allah'ın hesabı hızlıdır. Kim bunu işittikten sonra, onu değiştirirse onun günahı, değiştirenler üzerindedir. Kuşkusuz O, iyilik edenlerin ecrini zayi etmez...

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar