Geçmeyen yorgunluğa dikkat! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir

Geçmeyen yorgunluğa dikkat! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir
Uzun süreli geçmeyen yorgunlukların altında farklı hastalıklar olabiliyor. Uzmanlar geçmeyen yorgunluğun MS hastalığı için uyarı olabildiğini belirtiyor.

DHA’da yer alan habere göre, geçmeyen yorgunluklar yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Yorgunluklar iş ve okul hayatında aksamalara neden olabiliyor. Ne yaparsam yapayım yorgunluğu geçiremiyorum diyorsanız bu konu hakkında doktora başvurmanız gerekiyor. Bağışıklık sistemi ile ilişkili olarak gelişen ve merkezi sinir sisteminin bir hastalığı olan MS’in (Multipl Sklerozun) kişiye özel belirtileri olabileceğini söyleyen Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Rana Karabudak, özellikle nedeni bilinmeyen yorgunluğa dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

ÇOCUKLUK ÇAĞINDA BU HASTALIKLARI GEÇİRENLER DİKKAT

Prof. Dr. Rana Karabudak, “Hastalığa yakalanma riski için genetik olarak yatkın kişilerde çocukluk ve ergenlik çağının geçirildiği bölgenin ve o dönemde karşılaşılan viral yüklenmenin üzerinde durulmaktadır. Viral yüklenme derken özellikle çocukluk çağında suçiçeği, kızamıkçık, EBV- enfeksiyoz mononükleozis etkeni Epstein-Barr virüsü ve uçuk yapan herpes tipi virütik bulaşıcı hastalıklarla karşılaşmanın yatkın bireylerde hastalığın çıkışını kolaylaştırabileceği düşünülmektedir” diyen Prof. Dr. Karabudak, sözlerine şöyle devam etti:

“Bilim çevrelerinde en çok ağırlık kazanan görüşe göre; Bağışıklık sisteminin de gelişmekte olduğu bu dönemde; henüz tanımlanamamış bir virüsün ya da çeşitli çocukluk çağı virüs hastalıklarının birinin veya birkaçının birlikte görülmesi hastalığa yatkın bireylerde sistemi kırılganlığa itebiliyor. Bu durumun sonuçlarının ise merkezi sinir sisteminde yıllar içinde ortaya çıkabileceği yönünde.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar