Gazze'den tahliye edilmişlerdi: 130 kişi İstanbul'a vardı

Gazze'den tahliye edilmişlerdi: 130 kişi İstanbul'a vardı
Gazze'den Mısır'a tahliyesi yapılan edilen 130 kişilik kafile, Türkiye'ye geldi.

Gazze'den tahliye edilmişlerdi: 130 kişi İstanbul'a vardı

Gazze'de devam eden İsrail-Filistin savaşı sırasında Türk vatandaşlarının güvenli tahliyesi devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda gerçekleşen operasyon sonucunda, içinde Türk vatandaşları ve ailelerinin bulunduğu 130 kişilik kafile, Gazze'den Mısır'ın başkenti Kahire'ye tahliye edildikten sonra İstanbul'a getirildi. K695 sefer sayılı Kahire-İstanbul uçağıyla saat 21.20'de Kahire'den hareket eden kafile, 02.30 civarında İstanbul'a ulaştı.

İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda, kafilede bulunan çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere, yakınları ve AFAD yetkilileri tarafından karşılandılar. Pasaport kontrolünün ardından, bazı vatandaşlar AFAD tarafından tahsis edilen araçlarla havalimanından ayrıldı.

Gazze'den gelen Faysal Said, eşini karşılayarak duygularını şu şekilde ifade etti: "Eşim Gazze'deydi ve iki ay sonra onunla kavuştuk. Çok teşekkür ediyoruz." Diğer bir tahliye edilen Zeynel Abidin ise, "Bize yardım ettiler. Redah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçtim. Sonra uçak biletini verdiler. Her şey iyiydi. Bu facia bitti. İnşallah biz Filistin'e döneceğiz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar