Gazze'de insani yardım alırken izdiham yaşandı: 1 ölü

Gazze'de insani yardım alırken izdiham yaşandı: 1 ölü
Gazze'nin kuzeyinde, havadan indirilen insani yardımlara erişmeye çalışan Filistinliler arasında yaşanan izdihamda bir kişinin hayatını kaybettiği ve bazılarının da yaralandığı bildirildi.

Çok sayıda Filistinli, Beyt Lahiya'daki kuzey bölgesine uçaklarla paraşütlerle indirilen yardımları almak için bölgeye akın etti.

Sağlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, yaşanan izdihamda 1 Filistinli hayatını kaybetti, yaralıların sayısı hakkında ise henüz bilgi verilmedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonrasında, 2,3 milyon Filistinliyi açlığa mahkum ettiği belirtiliyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), 10 Mart'taki açıklamasında, İsrail'in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "açlığın her yerde olduğunu" vurgulamıştı.

BM, İsrail'in yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehdidi altında olduğu uyarısında bulunmuştu.

İsrail'in yardımları engellemesi üzerine, ABD, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn gibi ülkeler, son dönemde Gazze'ye havadan yardım indirilmesi için ortak operasyonlar düzenliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar