Gazze'de her gün en az 10 çocuk bacağını kaybediyor

Gazze'de her gün en az 10 çocuk bacağını kaybediyor
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları, Gazze Şeridi'nde insanlık dışı bir felakete yol açmaya devam ediyor.

Save the Children adlı İngiltere merkezli uluslararası bir sivil toplum kuruluşu, yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarının üçüncü ayına girdiği Gazze'de her gün en az 10 çocuğun bir veya iki bacağını kaybettiğini bildirdi.

ANESTEZİ OLMADAN YAPILAN AMELİYATLAR...

Örgütün açıklamasında, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) raporuna atıfta bulunularak, İsrail saldırılarının başladığı günden bu yana Gazze'de 1000'den fazla çocuğun bir veya iki bacağını kaybettiği vurgulandı. Ayrıca, acil cerrahi müdahalelerin yetersizlikleri, anestezi olmaksızın yapılan ameliyatlar ve sağlık personelinin eksikliği gibi endişe verici konular da dile getirildi.

Açıklamada, çocukların patlamalardan kaynaklanan yaralanmalarda yetişkinlere oranla yedi kat daha fazla zarar görebileceği ve psikolojik olarak da derin etkiler yaşayabileceği uyarısında bulunuldu. Save the Children Filistin Direktörü Jason Lee, yaptığı açıklamada, çocukların yaşadığı acıların önlenebilir olduğunu belirterek, "Çocukların öldürülmesi ve sakat bırakılması büyük bir insan hakları ihlali ve failleri sorumlu tutulmalıdır." dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda bugüne kadar en az 22 bin 835 Filistinli, bunların arasında 10 bin çocuk ve 7 bin kadının yaşamını yitirdiği kaydedildi. Bu trajik olaylar, uluslararası camiada büyük endişe ve tepkiye yol açmaya devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar