Gazze’de can kaybı her geçen gün artıyor: 29 bin 195’e ulaştı

Gazze’de can kaybı her geçen gün artıyor: 29 bin 195’e ulaştı
7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılar sonucunda Gazze Şeridi'nde 29 bin 195 kişinin hayatını kaybettiği ve 69 bin 170 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 137 gündür devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybederken, milyonlarca kişi yerinden edildi ve barınma, gıda gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.

36.jpg

SON 24 SAATTEKİ İSRAİL SALDIRILARI

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte İsrail tarafından gerçekleştirilen 9 saldırıda 103 kişi hayatını kaybetti ve 142 kişi yaralandı. Bu saldırılarla birlikte, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 29 bin 195'e, yaralı sayısının ise 69 bin 170'e yükseldi.

gazze-saldiri-onnl-cover-2ifb-cover.jpg

HANİYE'NİN MISIR ZİYARETİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceği bildirildi. Haniye'nin Hamas heyetiyle birlikte Kahire'de olması bekleniyor.

gazzede-29-bin-92-kisi-hayatini-kaybetti.jpg

İSRAİL'İN SİNWAR İDDİALARINA YALANLAMA

İsrailli yetkililer, Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinwar'ın tüneller aracılığıyla Mısır'a kaçtığı iddialarını yalanladı. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Sinwar'ın tünellerle Mısır'a kaçtığına dair bir iz olmadığı belirtildi.

36.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar