Gazze’de can kaybı her geçen gün artıyor: 28 bin 985’e ulaştı...

Gazze’de can kaybı her geçen gün artıyor: 28 bin 985’e ulaştı...
Gazze Şeridi'nde İsrail'in süregelen saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 28,985'e yükselirken, yaralananların sayısı ise 68,883 olarak kaydedildi.

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim tarihinde başlattığı saldırılara aralıksız devam ediyor. Bölgede her geçen gün yeni bir trajedi yaşanırken, İsrail ordusu tepkilere aldırmaksızın sivilleri hedef alıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 28 bin 985'e yükselirken, yaralıların sayısı ise 68 bin 883 olarak açıklandı.

gf.jpg

Açıklamada, bölgede son 24 saat içerisinde gerçekleştirilen saldırılarda yaşanan can kaybına ilişkin detaylar da paylaşıldı. Söz konusu süre zarfında, 127 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 205 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi. Bu sonuçlar, Gazze Şeridi'nde yaşanan trajedinin boyutunu ve saldırıların insanlık dışı boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

120.jpg

İsrail'in sivil halkı hedef alarak gerçekleştirdiği saldırılar uluslararası toplumda büyük tepkilere neden olurken, Filistin'in yaşadığı acı ve zulmün son bulması için uluslararası toplumun daha etkin adımlar atması çağrıları yapılmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar