Gazze’de bilanço ağırlaşıyor...Can kaybı 29 bin 878’e ulaştı

Gazze’de bilanço ağırlaşıyor...Can kaybı 29 bin 878’e ulaştı
Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 29 bin 878'e yükselirken, yaralı sayısı ise 70 bin 215'e çıktı.

Ramazan ayı öncesi Gazze Şeridi'nde beklenen ateşkes, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürmesiyle gerçekleşmedi. İsrail ordusunun, son 144 gündür yerleşim bölgeleri, hastaneler ve mülteci kamplarını hedef alan saldırılarına devam ederken, can kaybı sayısı artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saat içinde İsrail'in gerçekleştirdiği 11 saldırıda 96 kişi hayatını kaybetti ve 172 kişi yaralandı. Açıklamada, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana ölenlerin sayısının 29 bin 878'e, yaralı sayısının ise 70 bin 215'e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü vurgulanarak, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin olay yerine ulaşmakta zorluk çektikleri kaydedildi.

aw150400-01.jpg

ATEŞKES SAĞLANABİLİR...

ABD Başkanı Biden, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Gazze'deki ateşkes konusuna değindi. "Her şeyden önce, Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması gerekiyor." diyen Biden, İsraillilerin Ramazan ayında Gazze'de faaliyetlerini durdurmayı kabul ettiğini ancak tüm rehinelerin kurtarılması için zaman kazanmak istediklerini belirtti. Geçici bir ateşkesin sağlanması durumunda ise iki devletli bir çözüme doğru ilerlenebileceğini dile getirdi.

Biden, ateşkes çalışmalarının devam ettiğini ve önümüzdeki pazartesiye kadar ateşkesin sağlanabileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar