Gaziantep’te kar hayatı felç etti! AKP'li Fatma Şahin'in sözleri büyük tepki topladı

Gaziantep’te kar hayatı felç etti! AKP'li Fatma Şahin'in sözleri büyük tepki topladı
Gaziantep’te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kenti etkisi altına aldı, yaşam adeta durma noktasına geldi. Birçok sosyal medya kullanıcısı AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne tepkide bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, kar küreme çalışmaları sırasında bir işçiye “Sıkıntı ne?” sorusunu yöneltti.

Gaziantep’te sabah başlayan ve akşam saatlerinde hızlanan kar yağışı etkisini arttırdı. Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle buz tutan yollar sürücüler için çileye dönüştü. Şehir içinde ulaşımı sağlayan minibüsler ve araçlar, rampa yollarda ilerlemekte zorlandı. Bunun üzerine tepkiler AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne yöneldi. 

AKP'li Fatma Şahin ise, kar küreme çalışmaları sırasında bir işçiye “Sıkıntı ne?” sorusunu yöneltti. Şahin'in bu sorusu üzerine vatandaşlardan büyük tepki topladı. 

Vatandaşlar yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de çalışmalara sokağa çıkarak müdahale edip, “Gaziantep Büyükşehir ekipleri tüm gün çalıştı ama trafiğin en yoğun anında bastıran kar bazı bölgelerde araçların durmasına sebep oldu. Çalışmaları yoğunlaştırdık” açıklamasını yaptı.

İL DIŞINA ÇIKIŞ DURDURULDU

Etkili kar yağışı nedeniyle TAG Otoyolu trafiğe kapandı. Açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, otoyolda kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğunu söyledi. "TAG otoyolunda ulaşım sağlanamıyor" diyen Gül, 2 bin kişinin kurtarıldığı bilgisini verdi.

Vali Gül, yaptığı son yazılı açıklamada kar yağışının etkisini sürdürdüğünü bildirmişti. İlerleyen saatlerde don ve buzlanma olabileceğine dikkati çeken Gül, "Lütfen mecbur kalmadıkça özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın. Trafiğe çıkan araçların da mutlaka kar lastiği gibi ekipmanlarının olmasına dikkat edelim. Gaziantep 112 kriz merkezinde süreci takip ediyoruz. Kamyon gibi araçların kayması sonucu yollarımız kapalı. Karayolları kayan araçları kaldırmak için çalışma yapıyor. Şehir dışına araçların gidişi durduruldu. Konaklamak isteyenleri anlaşmalı otellerimizde misafir ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"KARI HEYECANLA BEKLİYORUZ" DEMİŞ

Vatandaş belediyeyi "yetersiz" görürken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin iki gün önce sosyal medya hesaplarından, "Tedbirimizi alıyoruz. Karı büyük bir heyecanla bekliyoruz" yazdığı görüldü.

Belediyenin paylaşımı şöyle:

"Karı büyük bir heyecanla bekliyoruz, ama bir taraftan da tedbirlerimizi alıyoruz.
Karla mücadele ekiplerimiz bugünden hazırlıklarını yaptı, kar yağışı başladığında 430 personel ve 102 aracımız yollarda görevinin başında olacak"

gantep-belediyesi.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar