Gazetici Barış Pehlivan'dan bomba iddia: Soylu seçim günü için emniyet müdürlerine ne talimat verdi

Gazetici Barış Pehlivan'dan bomba iddia: Soylu seçim günü için emniyet müdürlerine ne talimat verdi
Emniyet müdürlerine verilen talimatla, Oy ve Ötesi aracılığıyla gelen müşahitlerin sandıklara yaklaştırılmamasının istenildiği iddia edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Oy ve Ötesi’ni hedef almıştı.

Seçimde aktif rol alan oluşumla ilgili şunları söylemişti:

"Sandık ve seçim kurulana bir dernek girip müdahale edemez. Gayri kanunidir. Siyasi partiler vesayeti dışında kimse olamaz orada. Sen buna bir derneği veya başka bir şeyi koyamazsın. Bunları ömrümde ilk defa görüyorum. Buna YSK müdahale etmelidir."

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Oy ve Ötesi ile ilgili bir iddiada bulundu.

Pehlivan, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde 1. sınıf emniyet müdürü olan bazı polis başmüfettişlerinin seçim günü üç büyük kentte belirlenen okullarda hazır olacaklarını belirterek, "Örneğin, sadece İstanbul’un 19 ilçesindeki okullarda 61 polis başmüfettişi görevlendirildi. Peki, amaç ne? Emniyet müdürlerine verilen sözlü talimatta, Oy ve Ötesi aracılığıyla gelen müşahitlerin sandık çevresine yaklaştırılmaması istenildi" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun oy potansiyelinin yüksek olduğu büyükşehirlerdeki okullar için İçişleri Bakanlığı'nın özel bir görevlendirme yaptığını kaydeden Pehlivan, yazısında şunları da kaydetti:

"Görünen o ki 1. sınıf Emniyet müdürleri o okullarda Oy ve Ötesi üzerinden gelen yasal müşahitleri sandığa yaklaştırmamak için bir çaba içinde olacak. Aslında 28 Mayıs’ta biraz da böylesi kararları oylayacağız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar