Gazeteci İzmir- Ankara YHT ihalesini sormadı! Bakan Karaismailoğlu PR yaptı

Gazeteci İzmir- Ankara YHT ihalesini sormadı! Bakan Karaismailoğlu PR yaptı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hürriyet Gazetesi'ne demiryolu projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ancak söyleşiyi yapan gazeteci, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren ihalesinde yaşanan usulsüzleri bakana sormadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hürriyet gazetesinin yeni Ankara Temsilci yardımcısı Gonca Şenay''a bakanlığının projelerini anlattı. Türkiye''nin her yerini demiryollarıyla donatacaklarını söyledi. 

Bakan Adil Karaismailoğlu açıklamalarında İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesiyle de ilgili bilgi vererek bu projenin 2.3 milyar Euro''ya mal olacağını söyledi. Ancak gazeteci Gonca Şenay, Hürriyet''teki ilk haberinde  bu projede yaşanan usulsüzlükleri Bakan Adil Karaismailoğlu''na sormadı.

İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren ihalesiyle ilgili yaşanan usulsüzleri ilk olarak  Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla gündeme getirdi. 

SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ

Toygun Atilla ihalenin şekli ve finansman durumuyla  ilgili iki yazı kaleme alarak gündeme taşıdı.  Ardından gazeteci Barış Yarkadaş, Odatv''nin haberine atıf yaparak, canlı yayında ihaleyi kazanan firmanın ihalenin dövizle yapılmasına rağmen dövizdeki artışı bahane gösterip ekstra 1,5 milyar Euro ek ödenek istediğini yazdı. Ortaya belgeleriyle konulan bu olay sonrası  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise sessiz kalmayı tercih etti. Projenin çalışmasına ne zaman başlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar