Gazeteci Deniz Gürel canlı yayında açıkladı: İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile ittifak şartı ortaya çıktı

Gazeteci Deniz Gürel canlı yayında açıkladı: İYİ Parti'nin yerel seçimlerde CHP ile ittifak şartı ortaya çıktı
Yerel seçimler yaklaşırken CHP ve İYİ Parti'nin ittifak yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Gazeteci Deniz Gürel, 'Meral Akşener'e yakın bir isimle görüştüm' diyerek İYİ Parti'nin CHP ile ittifak şartını canlı yayında açıkladı.

Yerel seçimlere aylar kala siyaset arenası epey hareketlendi. Seçim çalışmalarına start veren siyasi partilerden çoğu adaylarını açıklarken, birkaçı ise adaylarını hala sır gibi saklıyor Yerel seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceklerini duyuran ve çoğu il ve ilçe adaylarını açıklayan İYİ Parti ise son zamanlarda art arda yaşadığı istifalar ile gündemde. Parti ayrılık sebeplerinin yanı sıra seçimlerde ittifak yapıp yapmayacağı konusunda da merak konusu olan İYİ Pati ile ilgili bomba bir kulis bilgisi geldi.

Gazeteci Deniz Gürel, tv100’de yayınlanan Taksim Meydanı programında İYİ Parti’ye dair edindiği bilgileri aktardı. Yerel seçimler yaklaşırken CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak tartışmalarına değinen Gürel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"AKŞENER VE ÖZEL GÖRÜŞECEK"

İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yakın bir isimle ittifak tartışmaları üzerine görüşme yaptığını belirten Gürel, CHP lideri Özgür Özel’in yakın zamanda İYİ Parti lideri Akşener ile görüşeceğini aktardı.

İYİ PARTİ'NİN İTTİFAK ŞARTI

Bu görüşmede siyasi tasarım konuşulacağının altını çizen Gürel, İYİ Parti’nin ittifak yapma şartını ise şöyle açıkladı: “Parti 81 ilde kendi adaylarımızı çıkaracağız dedi. Bu karar değişmeyecek bir karar değil. Akşener’e çok yakın bir isimle görüşmemizde bana ittifak olabilme koşuluyla ilgili “İttifaka şuan uzağız, partimiz aldığı genel idare kurulunu bugün uygulamaya aşamasında ancak ittifak şartı oluşursa bunun koşulu 2019’daki gibi olmaz. Eğer Kadıköy’ü, Şişli’yi veriyorsak Bakırköy’ü alırız. Öyle bize AK Parti ve MHP’nin karşısında kazanamayacağız belediyelerle ilgili teklifleri konuşma konusu bile değil” dedi."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar