Gamer'lar kıskaca alındı: FETÖ hangi bilgisayar oyunuyla iletişim kuruyor

Gamer'lar kıskaca alındı: FETÖ hangi bilgisayar oyunuyla iletişim kuruyor
League of Legends (LoL) oyunu için dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. FETÖ üyelerinin güncel yapılanmasının League of Legends (LoL) oyunu içinde toplantılar yaptığı öne sürüldü.

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan Leage of Legends (LoL), son zamanlarda farklı bir iddia ile gündem oldu.

Sabah Gazetesi'nin aktardığına göre, FETÖ üyeleri bu popüler oyunu toplantılarını düzenlemek için bir platform olarak kullandıkları ortaya çıktı. İddialara göre, örgüt üyeleri, LoL'de oluşturdukları sohbet kanalları aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurarak, gizli toplantılarını gerçekleştirdi.

Dilhan Dumanoğlu'nun ulaştığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın soruşturma raporlarına göre, FETÖ'nün yeni yapılanması İstanbul, İzmir ve Ankara merkezli olarak yönetildi.

Yöneticiler, toplantılarını LoL oyununun sohbet sistemini kullanarak gerçekleştirdi. Ek olarak, FETÖ üyelerinin Signal, Viber ve Telegram gibi platformlarda da iletişim kurdukları bilgisi elde edildi.

League of Legends oyun platformu, oyuncuların arkadaşlarıyla sohbet etmelerine olanak sağlarken, oyun esnasında bile takım arkadaşlarıyla iletişim kurabilme imkanı sağlıyor.

FETÖ'nün bu özelliği nasıl kullandığına dair ayrıntılar belirsiz olsa da oyuna girip hiçbir eylemde bulunmadıkları mı ya da genel menü üzerinden mi iletişim kurdukları bilinmiyor.

Öte yandan resmi yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar