Galatasaray’ın Dolmabahçe çıkmazı!

Galatasaray’ın Dolmabahçe çıkmazı!
Trendyol Süper Lig'in heyecan dolu 28. haftasında yarın oynanacak derbi mücadelesinde gözler, Galatasaray'ın Tüpraş Stadı'nda alacağı sonuçta olacak. Ancak, sarı-kırmızılılar için bu statta galibiyet almak son dönemlerde pek de kolay olmadı.

Yenilenen Tüpraş Stadı, Galatasaray için adeta bir kabus haline geldi. Geride kalan sezonda iki ezeli rakip, bu statta 7 kez karşı karşıya geldi ve bu maçlardan sadece biri berabere sonuçlandı. Beşiktaş, bu sahada oldukça üstün bir performans sergileyerek 6 galibiyet elde etti.

Beşiktaş, "Yeni Dolmabahçe" olarak adlandırılan bu statta rakibine büyük üstünlük kurdu. 4 maçta rakibinin gol sevincine izin vermezken her derbide gol atmayı başardı. Siyah-beyazlı ekip, bu süre zarfında 14 gol atarken kalesinde sadece 4 gol gördü.

İLK DERBİ BERABERE

İlk kez 2016-2017 sezonunda karşı karşıya gelen iki ekip arasındaki derbi, 2-2 berabere tamamlandı. Ancak, sonraki dönemlerde Beşiktaş, bu sahadaki üstünlüğünü sürdürdü ve iç saha avantajını sonuna kadar kullandı. Galatasaray, sonraki sezonlarda da bu sahada galibiyet almakta zorlanırken, Beşiktaş sahadan üstün ayrıldı.

Son olarak, 2022-2023 sezonunda Galatasaray, Tüpraş Stadı'nda öne geçtiği maçta Beşiktaş'a 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçlar, yarınki mücadele öncesinde Galatasaray'ın bu sahada zorlu bir sınavla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar