Galatasaray'ın Antalyaspor galibiyetinin şifresi ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...

Galatasaray'ın Antalyaspor galibiyetinin şifresi ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray, sahasında Antalyaspor ile karşılaştı. Galatasaray, Antalyaspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

GALATASARAY'IN ANTALYASPOR GALİBİYETİNİN ŞİFRESİ NE?

UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag karşısında bozguna uğrayarak köyüne dönen son şampiyon Galatasaray; Sergen Yalçın'ın Antalyaspor'unu konuk etti..

Sarı-kırmızılılarda bugün TFF tarafından ayıplı hareket yaptığı gerekçesiyle ceza alan Mauro Icardi'nin yanı sıra Hakim Ziyech, Serge Aurier ve Tanguy Ndombele kadroda yoktu...

Sağ bek olarak Barış Alper Yılmaz'a şans veren Teknik Direktör Okan Buruk; Victor Nelsson ve Davinson Sanchez stoper ikilisini bozmazken, sol bek mevkiinde Derrick Köhn'ü, Lucas Torreira'nın yanında orta sahada Kerem Demirbay'ı, sağ kanatta Tete Martins'i, santrfor pozisyonunda da Carlos Vinicius'u görevlendirdi..

Kötü günler yaşayan Antalyaspor'daysa Trabzonspor maçında attığı golün sevincini siyasete dönüştürerek büyük tepki alan ve takımdan ayrılan İsrailli yıldız Sagiv Jehezkel ile Zymer Bytyqi yer almadı...

Bir başka İsrailli yıldız Ramzi Safuri de Bünyamin Balcı, Erdal Rakip, Deni Milosevic, Britt Assombalonga, Naldo Pereira ve Ömer Toprak'la birlikte yedekler arasındaydı...

Galatasaray maça adeta golle başladı... Dakikalar 11'i gösterirken ceza sahasına sokulmak isteyen Tete Martins'in rakibi Sander van de Streek'le mücadelesinde yerde kalmasına hakem Abdükadir Bitigen; VAR'daki Özgür Yankaya'nın uyarısıyla "PENALTI" dedi... Topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu kaleci Helton Leite'nin sağından meşin yuvarlağı filelere gönderince ASLAN 1-0 öne geçti..

Antalyaspor'da gol sonrası Dario Saric'in ceza sahası dışından vuruşu üst direkte patlarken, Galatasaray'da da Tete Martins'in şutu kaleci Helton Leite'nin ellerinde kaldı..

Antalyaspor beraberlik için Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı ve golü de buldu.. Kerem Demirbay'ın kaptırdığı topta Sander van de Streek'in sağ çaprazdan vuruşunu Galatasaray kalecisi Fernando Muslera kurtardı... Sol tarafa açılan topta Jakub Kaluzinski'nin sol taraftan içeri çevirdiği topa kaleci Fernando Muslera bu kez bıoşa çıkınca kafayı vuran Sander van de Streek RAMS PARK'ı susturdu ve Antalyaspor skoru 1-1'e getirdi..

Golden sonra Antalyaspor'da Sam Larsson'un vuruşunu kaleci Fernando Muslera kurtarırken, Galatasaray'da Carlos vinicius kafayla topu filelere gönderdi ancak hakem Abdülkadir Bitigen Brezilyalı golcünün yükselirken rakibi Jakub Kaluzinski'yi ittiğini belirterek golü geçerli saymadı..

Ancak Galatasaray ilk yarı biterken yine golü buldu.. Lucas Torreira'nın ortasında Carlos Vinicius'un kaleci Helton Leite'den dönen kafa vuruşunu Kerem Aktürkoğlu tamamladı... Filelere giden top sonrası yardımcı hakem Anıl Usta Carlos Vinicius'un ofsayt pozisyonunda olduğunu belirtirken devreye giren VAR hakemi Özgür Yankaya Antalyasporlu Güray Vural'ın ofsaytı bozduğunu ifade etti ve hakem Abdülkadir Bitigen'e "GOLÜ VER" talimatını verince ASLAN soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti..

İkinci yarıda Galatasaray'da Tete Martins'in yerine Kaan Ayhan görev yaparken; Barış Alper Yılmaz sağ kanada geçti..

Sol çaprazdan kaleyi düşünen Carlos Vinicius'un vuruşu kaleci Helton Leite'den dönerken konuk Antalyaspor'daysa Dario Saric'in vuruşı Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'da kaldı..

Galatasaray'da sol taraftan ceza sahasına sokulan Derrick Köhn, Erdoğan Yeşilyurt tarafından tırpanlanınca hakem Abdülkadir Bitigen bir kez daha "PENALTI" dedi ancak 2 golün sahibi Kerem Aktürkoğlu topu üst direğe vurunca sarı-kırmızılılar mutlak bir gol fırsatından daha sonuç alamadı...

Konuk Antalyaspor'da Sander van de Streek'in kafa vuruşu az farkla auta giderken, Galatasaray'daysa Dries Mertens'in ceza sahası dışından sert vuruşunu kaleci Helton Leite kurtarmayı başardı..

Mağlup durumdaki takım Antalyaspor'du ancak değişiklikleri Galatasaray yaptı.. Bu kez de golcü Carlos Vinicius'un yerine Wilfried Zaha oyuna girerken Barış Alper Yılmaz'ın uzaktan vuruşunu kaleci Helton Leite kornere çeldi..

Antalyaspor'da Sam Larsson'un ve Ufuk Akyol'un yerine Emre Uzun ile Ramzi Safuri oyuna girerken Dries Mertens'in vuruşu kaleci Helton Leite'de kaldı..

Galatasaray'da Dries Mertens ve Davinson Sanchez'in vuruşları az farkla auta giderken; Dries Mertens, Lucas Torreira ve Kerem Demirbay'ın yerlerine Eyüp Aydın, Abdülkerim Bardakçı ve Berkan Kutlu girdi..

Maçın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince Galatasaray 2-1 kazandı..

3 puanı 2 golle alarak liderliğini sürdürdü..

Aslında bugün hakem Abdülkadir Bitigen'in sahada olmasına gerek yoktu..

Zira VAR'daki Özgür Yankaya Galatasaray'a zaten maçı kazandıracaktı..

Benim anlamadığım nokta; ilk gol öncesi penaltı pozisyonunda VAR'ın uyarısıyla monitöre giden hakem Abdülkadir Bitigen'in; Kerem Aktürkoğlu'nun 2'nci golünde yardımcısı Anıl Usta'nın ofsayt bayrağını dikkate almayıp monitöre bile gitmeden VAR'daki Özgür Yankaya'nın işaretiyle gol kararı vermesi...

Futbolun meyvesi GOL ise VAR monitörü hakemin pozisyonun nizami olup olmadığını izlemesi için konulmamış mıdır?

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, sağ bek olarak Erdoğan Yeşilyurt'u neden oynatıyor anlamıyorum..

Zira orada Bünyamin Balcı çok daha iyi oynuyor..

Orta sahada Ramzi Safuri bence oyuna çok geç alınırken; Erdal Rakip'in düşünülmemesi de garip..

Bir diğer husus da Naldo Pereira ve Almanya görmüş Ömer Toprak neden Antalyaspor'da stoper olarak görev yapmıyor da Bahadır Öztürk'le sağ bek özellikli Veysel Sarı stoper oynuyor?

Sergen Yalçın çok başarısız... Ben Antalyaspor'daki ömrünün çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum..

Nuri Şahin'in emanetini çok kötü kullanıyor..

Galatasaraylılar Mauro Icardi'nin ayıplı hareketten 1 maç ceza almasına tepki gösterdiler ancak TFF onları kurtardı..

Zira Mauro Icardi Beşiktaş derbisinde forma giyebilecek...

Tepki gösterdikleri TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi istifaya davet eden, ancak kulüpten ihraç edemeyen "Avrupa'nın rezilleri; Türkiye'nin vezirleri" için Serdar Ortaç'ın şarkısıyla sözlerimizi noktalayalım..

"Binlerce dansöz var"

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar