Galatasaray, Manchester United'a arefeyi gösterdi bayramı yaşatmadı: Tarihi geri dönüşü Tansu Sarı yazdı...

Galatasaray, Manchester United'a arefeyi gösterdi bayramı yaşatmadı: Tarihi geri dönüşü Tansu Sarı yazdı...
Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Galatasaray, sahasında konuk ettiği Manchester United ile 3-3 berabere kaldı. Sarı-kırmızılıların ikinci yarıda yaptığı dönüşle umutları son karşılaşmalara kalırken, gecenin kırılma anlarını Günboyu spor yazarı Tansu Sarı açıkladı.

ZİYECH ATTI, TEN HAG BAKTI

Galatasaray'ın Manchester United maçı kadrosunu gördüğümde büyük şok yaşadım...

Davinson Sanchez'in yokluğunda stoper 2'lisi olarak Abdülkerim Bardakçı ve Kaan Ayhan ilk 11'delerdi...

Geçtiğimiz sezon Victor Nelsson'un forma giyemediği maçlarda yine Abdülkerim Bardakçı ve Kaan Ayhan stoper 2'lisi görev yapmış;

Galatasaray deplasmanda Konyaspor'a 2-1, kupada Başakşehir'e 3-2 mağlup olmuştu..

Kopenhag maçını rakibin sağ beki Elias Jelert'in; Old Trafford'daki ilk Manchester United maçını rakibin en önemli adamı Brezilyalı ön libero Carlos Casemiro'nun atılmaları ve rakiplerin 10 kişi kalması sonucu 4 puanımızı alabilmiştik...

Rakip Manchester United'da Carlos Rashford ve Carlos Casemiro'nun yoklukları büyük eksiklikti..

Ancak biz de elimizdeki Victor Nelsson ve Sergio Oliveira'yı kullanmıyorduk..

Ailecek bir gol yedik...

Manchester United'ın Antony dos Santos ile başlattığı atakta savunmamız adeta uyudu... Rasmus Höjlund ve Bruno Fernandes'in duvar pasının ardından savunmamızda Sacha Boey, boşta kalan Fransız asıllı Arjantinli Alejandro'yu unutunca kalecimiz Fernando Muslera'nın sağından top filelerimize gitti ve 1-0 geriye düştük..

Galatasaray toparlanmaya çalışırken Dries Mertens ve Lucas Torreira'yla pozisyonlar bulduk.. Kalecileri Andre Onana bu vuruşları kurtarırken, Scott McTominay'ın eline çarpan topa penaltı itirazlarında bulunduk ancak İspanyol hakem Jose Maria Sanchez oyunu devam ettirdi.

Pozisyonun devamında Luke Shaw'in pasında sol tarafta topu alan Bruno Fernandes adeta pazarda markette dolaşır gibi götürdü; hafif çaprazdan önünü açtıktan sonra enfes çaktı.. Kalecimiz Fernando Muslera'nın sağından bir kez daha filelerimize giden meşin yuvarlak; Manchester United'a 2-0'lık üstünlüğü getiriyordu...

RAMS PARK adeta dut yemiş bülbüle dönmüştü... Ta ki 28'inci dakikaya kadar..

28'inci dakikada ceza sahası dışı hafif sağ çaprazından kullandığımız serbest vuruşta Manchester United kalecisi Andre Onana kötü baraj kurdurunca; Hakim Ziyech'in vuruşu Kamerunlu kalecinin sağından filelere gidince bir anda skoru 2-1'e getirdik...

Golden sonra Kaan Ayhan'ın kafa vuruşunu kalecileri Andre Onana kurtarırken; bir sonraki pozisyonda Mauro Icardi topu filelere göndermesine rağmen hakem Jose Maria Sanchez ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymayınca soyunma odasına 2-1'lik mağlubiyetle gittik...

İkinci yarıda değişiklik yapmadık ancak baskılı başladık... Kaan Ayhan'ın vuruşu yan ağlarda kalırken, konuk Manchester United'da Bruno Fernandes'in orta şut karışımı vuruşunu kalecimiz Fernando Muslera güçlükle karşıladı...

Rakip Manchester United kontrataklarla gol bulacağının sinyallerini veriyor, Teknik Direktörümüz Okan Buruk uyuyordu.. Nitekim buldular da..

Antony dos Santos'la başlayan Manchester United atağında sağ tarafta topla buluşan Aaron Wan-Bissaka'nın içeri çevirdiği topa gerilerden gelen Scott McTominay dokundu ve bir anda 3-1 geriye düştük..

Golden sonra Manchester United Sofyan Amrabat ve Rasmus Höjlund'un yerlerine Kobbie Mainoo ve Anthony Martial'ı oyuna alırken; Teknik Direktör Okan Buruk da Tanguy Ndombele ve Dries Mertens'in yerlerine Kerem Aktürkoğlu ile Sergio Oliveira'yı içeri attı..

62'de Hakim Ziyech ile ilginç bir serbest vuruş golü daha bulduk... Ceza sahası dışı sağ çaprazından topu kaleye gönderen Faslı yıldız Hakim Ziyech'in vuruşunu kaleci Andre Onana elleriyle içeri atınca skoru bir anda 3-2'ye getirdik..

65'de Kerem Aktürkoğlu'nun uzaklardan vuruşu kaleci Andre Onana'nın üzerine giderken 2 golümüzü atan Hakim Ziyech bir kez daha düşündü ancak kaleci Andre Onana bir kez daha başarılıydı..

Açıkçası Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag'ın Sofyan Amrabat ve takımı ileride tutan Rasmus Höjlund'u kenara alması bence yanlıştı... Hollandalı çalıştırıcının bu hatası beraberlik golünü bulmamıza sebep oldu..

Hakim Ziyech'in derinlemesine pasında sağ çaprazdan ceza sahasına girip enfes bir şut çıkaran Kerem Aktürkoğlu topu kaleci Andre Onana'nın solundan filelere gönderince bir anda 3-3'lük beraberliği bulduk..

Golden sonra Sergio Oliveira'nın uzaktan vuruşu kaleci Andre Onana'da kalırken, Manchester United'da Alejandro Garnacho ve Scott McTominay'in vuruşları az farkla auta gitti...

Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag bu kez ilk golü atan Alejandro Garnacho'nun yerine Facundo Pellistri'yi; Aaron Wan-Bissaka'nın yerine Diogo Dalot'u içeri attı..

Konuk ekip 2 kez Facundo Pellistri ile kalemizi yokladı ancak sonuç alamadılar..

Teknik Direktörümüz Okan Buruk 2 golümüzü atıp 1 asist yapan sahanın yıldızı Hakim Ziyech ve sol bekimiz Jose Angelino'yu kenara alırken, Barış Alper Yılmaz ile Victor Nelsson'u sahaya sürdü..

Biz Wilfried Zaha ile topu kaleci Andre Onana'ya teslim ederken; onlar ise Bruno Fernandes ile kale direklerimizi dövdüler..

Wilfried Zaha'nın yerine Kerem Demirbay'ı içeri atan Teknik Direktörümüz Okan Buruk son bölümde skoru korumayı amaçlıyordu..

Ancak Manchester United'da Facundo Pellistri yakaladığı pozisyonları cömertçe harcayınca sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldık..

1 puanı kaptık..

Puanımızı 5'e çıkardık...

Maçın başlangıcında Teknik Direktörümüz Okan Buruk'un kadro hatasına 3-1 sonrası Manchester United'ın patronu Erik ten Hag yanlış değişikliklerle cevap verince maçın skoru 3-3 olarak ortaya çıktı..

Tabii Manchester United'ın Kamerunlu file bekçisi Andre Onana'nın da Hakim Ziyech'in 2 serbest vuruşunda hatalı baraj kurdurup topları içeri almasının da büyük payı var..

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakçı ve Kaan Ayhan birlikte oynamaz..

Victor Nelsson yedek soyundurulup macera aranmaz...

"Ölmemişse" Sergio Oliveira ilk 11'de başlamalıdır..

Okan Buruk geç uyandı; Erik ten Hag uykuya daldı...

Galatasaray 5'inci puanını da şansıyla aldı..

Bakalım önümüzdeki maçlarda neler yaşanacak?

Sarı-kırmızılılara önümüzdeki maçlarda başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar