Galatasaray 45 bini aşan seyircisi önünde mağlup oldu

Galatasaray 45 bini aşan seyircisi önünde mağlup oldu
Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, sahasında Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Galatasaray sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekibi izlemeye gelen 45 bini aşan seyirci tezahüratı bir an olsun bırakmadı.

Galatasaray, Süper Lig''in 2. haftasında Giresunspor''u konuk etti.

NEF Stadyumu''nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle geçilen karşılaşmanın 77. dakikasında Abdülkerim Bardakçı''nın büyük hatasında topu kapan Borja Sainz, kalesini terkeden Muslera''yı çalımlayarak ceza sahası sağ çaprazından meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilerleyen bölümünde başka gol olmadı ve Giresunspor sahadan 1-0 ayrılarak 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

Bu sonucun ardından ilk yenilgisini alan Galatasaray 3 puanda kalırken, ilk galibiyetini alan Giresunspor ise 3 puana yükseldi.

Süper Lig''in 3. haftasında Galatasaray deplasmanda Ümraniyespor ile karşılaşacak, Giresunspor ise Kasımpaşa''yı konuk edecek.

45 BİNİ AŞAN SEYİRCİ

Süper Lig''in 2. haftasında sahasında Giresunspor ile karşılaşan Galatasaray''da maçı 45.484 taraftar tribünden takip etti. Galatasaray taraftarı, Giresunspor mücadelesine büyük ilgi gösterdi.

Kötü biten geçen sezonun ardından yaşanan yönetim ve teknik heyet değişiklikleri ile yapılan yıldız transferler, sarı-kırmızılı taraftarların da iyi bir hava yakalamasını sağladı.

Sezonluk kombine biletlere yoğu ilgi gösteren taraftarlar, iç sahadaki sezonun ilk resmi maçında da tribünleri neredeyse tamamen doldurdu.

Sarı-kırmızılı takımın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Giresunspor maçını Nef Stadyumu''nda 45.484 taraftarın takip ettiği belirtildi ve taraftara bu ilgiden ötürü teşekkür edildi.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada sol taraftan Patrick van Aanholt''un içeri çevirdiği topa Sergen''in yaptığı ters dokunuşta meşin yuvarlak kaleci Onurcan''da kaldı.

4. dakikada ceza yayı önünden Oliviera''nın direkt kaleye kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

13. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Yunus, pasını penaltı noktası yanındaki Kerem''e aktardı. Kerem''in dönüp yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Onurcan kornere çeldi.

77'' GOL! Giresunspor, Borja ile 1-0 öne geçti. Abdülkerim''in çevre kontrolü yapmadan kalecisi Muslera''ya çevre kontrolü yapmadan gönderdiği kısa mesafeli pasta araya giren Sainz, Muslera''dan sıyrıldı ve topu boş kaleye ağlara gönderdi.Gol - Borja Sainz

"SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, şu ifadeleri kullandı:

"İstenmeyen bir mağlubiyet. Sezon başında olabilecek şeyler bunlar. Eksik kalan yönlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki haftaya konsantreyiz. Daha iyi olacağız.

Taraftarımız bizi desteklemeye devam edecektir. Onlardan ricam bu. Henüz sezonun başındayız. Cumhuriyetin 100. yılında başarıyı yakalamak için çalışıyoruz

Abdülkerim Bardakçı önemli bir oyuncumuz. Oyun içinde bu tip hatalar olabilir. Bundan sonra daha dikkatli olmamız gerek.

Victor Nelsson için Sevilla''dan bir teklif var ama istediğimiz rakam değil. İstediğimiz rakam gelmediği sürece satmayı düşünmüyoruz."

15. RANDEVUDA TARİH TEKERRÜR ETTİ

Galatasaray ile Giresunspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 14 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 6 kez sahadan galip ayrılırken, 3 kez de yeşil-beyazlılar rakibini mağlup etti. 5 mücadele ise berabere sona erdi. Galatasaray''ın 20 golüne, Giresunspor 12 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında Giresun''da oynanan maçı Galatasaray 2-0 kazanmış, İstanbul''daki mücadeleden de Giresunspor 1-0''lık skorla galip ayrılmıştı.

BU SEZON LİGDE İLK KEZ İÇ SAHADA

Galatasaray, Giresunspor maçıyla Süper Lig''de bu sezon ilk kez taraftarının önüne çıkacak. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezon ligde oynadığı 19 karşılaşmada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet sonucunda 33 puan topladı. Aslan bu müsabakalarda 31 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

Galatasaray''da Leo Dubois ile Omar Elabdellaoui, sakatlıklarından dolayı Giresunspor maçında oynamayacak.

Galatasaray''ın yeni transferleri Belçikalı futbolcu Dries Mertens ve Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira, bu hafta takımla çalışmalarda yer aldı.

İki futbolcu, Teknik Direktör Okan Buruk''un görev vermesi halinde ilk maçlarına sarı-kırmızılı taraftarların önünde çıkacak.

İLK 11''LER

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, van Aanholt, Midstjö, Oliveira, Emre A., Yunus, Kerem, Seferovic 

Giresunspor: Onurcan, Hayrullah, Sergen, Perez, Alper, Traore, Mejia, Savicevic, Serginho, Sainz, Bajic

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar