Galatasaray'a derbi öncesi morali...

Galatasaray'a  derbi öncesi morali...
Galatasaray, Süper Lig'in 31. haftasında Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Sarı-kırmızılı ekip sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Böylelikle Fenerbahçe karşılaşması öncesinde alınan galibiyetle moral bulmuş oldu.

GALATASARAY'A DERBİ ÖNCESİ MORALİ...

NEF Stadyumu''nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, 4. dakikada Gomis''in penaltıdan ve 12. dakikada Babel''in attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın 75. dakikasında Karagümrük, Pesic''le bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Mücadele 2-0 Galatasaray''ın üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından Galatasaray 41 puana yükseldi, Karagümrük ise 43 puanda kaldı.

Süper Lig''in 32. haftasında Galatasaray derbi maçta Fenerbahçe''nin konuğu olacak, Karagümrük ise semt derbisinde Kasımpaşa''yı ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşma sona erdi, Galatasaray mücadeleyi 2-0 kazandı.

89'' Karagümrük''te Pesic''in ceza sahası sol çaprazından çektiği şutta Muslera topu zorlanmadan kontrol etti.

83. dakikada Emre Kılınç''ın pasında ceza yayı gerisinde topun sahibi olan Berkan Kutlu''nun vuruşunu kaleci Viviano kornere çeldi.

77. dakikada Emre Mor''un ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta Muslera topu kolunun altından kaçırdı. Kaleye giden meşin yuvarlağı Muslera, son anda çizgi üzerinde yakaladı.

75'' VavaCars Fatih Karagümrük Aleksandar Pesic ile penaltı vuruşundan yararlanamıyor.

70'' VavaCars Fatih Karagümrük Adnan Uğur ile gole yaklaşıyor. Derrick Luckassen''in ara pasında iyi bir vücut açlımı ile dönüş yapan Adnan Uğur ceza sahası sağ çaprazdan yaptığı sert vuruş yan direğe çarpıp dışarı gidiyor.

59'' Galatasaray Bafetimbi Gomis ile bir kez daha gole yaklaşıyor. Kornerde savunmadan dönen topta Emre Kılınç''ın kafa vuruşu ile doldurduğu topta Ryan Babel topu Bafetimbi Gomis''e kafa vuruşu ile indiriyor. Bafetimbi Gomis, Babel''den gelen topta şık bir rövaşata vuruşu yapıyor ve top az farkla yandan auta gidiyor.

49'' Galatasaray Bafetimbi Gomis ile gole yaklaşıyor. VavaCars Fatih Karagümrük savunmasının geriden oyun kurmak isterken kaptırdığı topta Berkan Kutlu''nun ara pasında Bafetimbi Gomis kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Bafetimbi Gomis kaleciyi çalımlamaya çalışıyor fakat Emiliano Viviano''nun topa müdahalesi sonrası boşta kalan topu Lucas Biglia topu uzaklaştırmayı başarıyor.

46'' Karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaray''ın vuruşuyla başlıyor.

45'' Hakem Ali Şansalan, karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü çaldı.

42'' Davide Biraschi''nin geri pasında kaleci Emiliano Viviano topu kontrol edemeyince kaleye doğru yönelen top, az farkla yandan kornere çıkıyor.

36'' Galatasaray Alexandru Cicaldau ile gole yaklaşıyor. Galatasaray''ın sol taraftan yaptığı pres sonuç verince Ryan Babel''in pasında topla buluşan Alexandru Cicaldau ceza sahası çizgisinde yaptığı plase vuruşu sağ yan direğe çarparak dışarı gidiyor.

35'' Kerem Aktürkoğlu sakatlığı sebebiyle oyundan çıkarken yerine Emre Kılınç maça dahil oluyor.

29'' Ryan Babel''in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Salih Dursun kafa vuruşu ile topu uzaklaştırıyor.

26'' Şık çalımlarla süratli bir şekilde sol kanattan ceza sahasına giren Kerem, vuruşunu yapmadan savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.

12'' GOL! Babel skoru 2-0''a getirdi.Gol - Ryan Babel

4'' GOL | Galatasaray Bafetimbi Gomis''in penaltıdan attığı gol ile VavaCars Fatih Karagümrük karşısında 1-0 öne geçiyor. Bafetimbi Gomis penaltı vuruşunda sağ üst köşeye yaptığı plase vuruşu ile topu ağlara gönderiyor.

2'' Kerem ceza sahasında Salih''in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem hiç tereddütsüz penaltı noktasını işaret etti.

1'' İlk düdük geldi ve maç başladı

KEREM AKTÜRKOĞLU SAKATLANDI

Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Fatih Karagümrük maçının 33. dakikasında sakatlandı. Kerem’in yerine 35. dakikada Emre Kılınç oyuna dahil oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray evinde Fatih Karagümrük ile oynadığı mücadelede sarı-kırmızılıların milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu sakatlandı.

Müsabakanın 33. dakikasında sakatlığından dolayı kendini yere bırakan 23 yaşındaki futbolcu, daha sonra oyuna devam edemedi. Teknik Direktör Domenec Torrent, saha kenarına gelirken üzgün olan Kerem’i sarılarak teselli etti. Kerem Aktürkoğlu’nun yerine mücadelenin 35. dakikasında oyuna Emre Kılınç dahil oldu.

İLK 11''LER

 
Galatasaray: Muslera, Taylan, Van Aanholt, Kerem, Babel, Gomis, Ömer, Berkan, Nelsson, Cicaldau, Marcao
 
Karagümrük: Viviano, Biraschi, Biglia, Emre Mor, Jimmy Durmaz, Bistrovic, Luckassen, Balkovec, S. Dursun, Pesic, A. Toure

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar