Futbol Gelişim Projesi'nin 2023 yılı çalışmaları sona erdi

Futbol Gelişim Projesi'nin 2023 yılı çalışmaları sona erdi
Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iş birliğiyle hayata geçirilen Futbol Gelişim Projesi'nin 2023 yılı çalışm

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gelecek eğitim-öğretim yılı için büyük bir hedef belirledi. TFF'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 2023-2024 döneminde 100.000 çocuğun futbolla tanıştırılması hedefleniyor.

TFF'nin bu projesi çerçevesinde, ülke genelinde sınıf öğretmenleri ve beden eğitimi öğretmenlerinin yanı sıra futbol uzmanlık öğrencileri, gönüllü liderlik ve çocuk futbolu antrenörlüğü sertifikası eğitimlerini tamamlayarak okullarda görev alacaklar. Bu sayede, çocuklar futbolla buluşarak spora olan ilgilerini artırabilecekler.

2024 yılının Ocak ayında Trabzon, Rize ve Erzurum illerinde yapılacak eğitimlerle birlikte proje ilk aşamasını tamamlamayı hedefliyor. Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, projenin planlanan takvim içerisinde paydaşların desteğiyle başarılı bir şekilde ilerlediğini ifade etti. Ayrıca, projeye futsalın da dahil edilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Çetin, 100.000 çocuğa futbolla tanıştırma hedefiyle başlayan Futbol Gelişim Projesi'ni daha da genişleterek 2024-2025 eğitim öğretim yılında 41 ile yaymayı planladıklarını dile getirdi. Bu adımın, gençler arasında spor yapma alışkanlığını artırarak ülke genelinde futbolun gelişimine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar