Fransız Futbol Efsanesi Nicolas Anelka 18 yıl sonra yeniden Türkiye'de

Fransız Futbol Efsanesi Nicolas Anelka 18 yıl sonra yeniden Türkiye'de
İstanbul, 25 Ocak 2024 - Fransa'nın futbol efsanelerinden biri olarak kabul edilen ve bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Nicolas Anelka, 18 yıl aradan sonra Türkiye'ye dönerek Trendyol 1. Lig ekibi Ümraniyespor'un üst yöneticisi (CEO) oldu.

Kulübün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Hoş geldin profesör. Kulübümüz, CEO pozisyonu için Nicolas Anelka ile anlaşmıştır. Nicolas Anelka’ya hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı. Anelka'nın CEO olarak atanması, Türk futbolseverler arasında büyük heyecan yarattı.

44 yaşındaki Anelka, futbolculuk kariyerinde Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea ve Juventus gibi dünya devlerinde forma giyerek adını duyurmuştu. 2005 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Anelka, Türk futbolseverler tarafından sevgiyle karşılanmıştı.

nicolas-anelka.webp

Futbolculuk kariyerinin ardından Çin'in Şanghay Shenhua ve Hindistan'ın Mumbai City takımlarında oyuncu-antrenör olarak görev alan Anelka, Hollanda'nın Roda ekibinde danışmanlık yapmış, Fransa temsilcisi Lille'in genç takımında ise antrenörlük görevinde bulunmuştu.

2019'da futbolu bırakan Anelka, 2021'de kısa süreliğine Fransa 4. Lig takımlarından Hyeres'in sportif direktörlüğünü üstlenmişti. Türkiye'ye dönüşüyle birlikte Ümraniyespor'un CEO olarak göreve başlayan Anelka, kariyerinde yeni bir sayfa açtı ve Türk futboluna önemli bir katkı sunma fırsatı buldu. Futbolseverler, Anelka'nın Türkiye'de geçirdiği dönemi heyecanla bekliyor.

ii.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar