Fransız çiftçiler Macron’un katıldığı tarım fuarını bastı

Fransız çiftçiler Macron’un katıldığı tarım fuarını bastı
Fransa’nın başkenti olan Paris’te onlarca çiftçi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un katıldığı bir Uluslararası Tarım Fuarı'nı bastı. Macron'un istifasını isteyen çiftçiler ile polis arasında arbede yaşandı.

Fransız çiftçilerin tarım politikalarına karşı isyanı devam ediyor. Fransız çiftçiler, Cumhurbaşkanı olan Emmanuel Macron'un başkent Paris’te katıldığı Uluslararası Tarım Fuarı'na açılış öncesi bir baskın düzenledi. Barikatları aşan çiftçilerle Fransız polisi karşı kaşıya geldi. “Macron istifa”, “Burası bizim evimiz” sloganları atan bazı çiftçilere polis müdahale etti, iki taraf arasında bir arbede çıktı. Bu sırada çiftçi sendikaları liderleriyle görüşen Macron, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Macron, "Bunu tüm çiftçiler için söylüyorum. Stantlara zarar vererek hiçbir meslektaşınıza yardım etmiyorsunuz, aileleri buraya gelmekten korkutarak meslektaşlarınıza yardım etmiyorsunuz” sözlerini kullandı. Macron, çiftçi sendikası temsilcilerini ve sektörün diğer paydaşlarını Elysee Sarayında ağırlayacağını vurguladı.

aw148753-01-1.jpg

Çiftçilerin protestosu sebebiyle fuarın açılışı 1 saat ertelendi.

Fransız çiftçiler, yükselen maliyetler, bürokratik işlemler, haksız rekabet ve Avrupa Birliği (AB) düzenlenmelerine büyük tepki gösteriyor.

aw148753-02-1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar