Fransız BM temsilcisi: BMGK, Gazze için artık daha fazla gecikmeden harekete geçmeli

Fransız BM temsilcisi: BMGK, Gazze için artık daha fazla gecikmeden harekete geçmeli
Fransa'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nicolas de Riviere, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze için artık daha fazla gecikmeden harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

De Riviere, Gazze oturumu öncesi yaptığı basın açıklamasında, Filistin halkının yaşadığı acıların sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu doğal bir afet değil, hemen sonlandırılmalı." ifadelerini kullandı.

BMGK'nin Gazze ile ilgili aldığı kararların henüz uygulanmadığını dile getiren de Riviere, BMGK'nin sorumluluğunu yerine getirmesi ve daha fazla beklememesi gerektiğini söyledi.

De Riviere, ramazan ayı boyunca ateşkesin sağlanması, esirlerin serbest bırakılması ve tam insani yardım erişiminin sağlanması çağrısında bulundu ve kalıcı ateşkes için çalışmalara hemen başlanması gerektiğini vurguladı.

Gazze'ye yönelik saldırılar sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve binlercesinin yaralandığını hatırlatan de Riviere, enkaz altında halen binlerce insanın olduğunu belirtti. İsrail'in saldırılarında hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığını ve sivil altyapının tahrip edildiğini dile getirdi.

Son olarak, çatışmalara ara verilmesi ve esirlerin serbest bırakılması gibi adımların atılmasının önemine vurgu yapan de Riviere, bu süreçte İsrail'in binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam ettiğini de ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar