Fransa'dan yeni karar: İş yerlerine de maske zorunluluğu geliyor

Fransa'dan yeni karar: İş yerlerine de maske zorunluluğu geliyor
Korona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı, alınan önlemler yeterli gelmezken tedbirlere bir yenisi daha ekleniyor.

Fransız hükümetinin, iş yerleri ve ofislerde maske takılmasına zorunluluk getirmeyi gündemine aldığı duyuruldu. 219 bin vakanın görüldüğü ve 30 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği Fransa’da hükümet iş yerleri ve ofislerde maske takılması için çalışma içerisinde olduklarını açıkladı. Çalışma Bakanlığı, iş yerlerindeki bütün ortak kullanım alanlarında maske takılmasının zorunlu hale getirileceğini duyurdu. Bu uygulamanın 1 Eylül itibariyle yürürlüğe gireceği, ofis içerisinde tek başına oda ve bölmelerde çalışanların bu yasağa uymak zorunda olmadığı da belirtildi.

VAKA ARTINCA YENİ ÖNLEMLER GELDİ 

Avrupa’da en sıkı corona virüsü yasak ve önlemlerini uygulayan ülkelerden biri olan Fransa’da son haftalarda vaka sayısının artmasıyla birlikte yetkililer önlemlerini ve kısıtlamalarını artırmaya başlamıştı. Çalışma Bakanı Elisabeth Borne, “Yaz tatilinden dönüşte çalışanlara hep birlikte virüsün yayılmasını engellemek için önlemlerimizi aldığımızı göstermek ve hazırlıklarımızı tamamlamak olmalıdır” dedi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar